HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi üzerinde, eski vali konağı alanında  yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi açılışı yapıldı.  Açılışa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, Denizli protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent merkezinde bulunan bu geniş alanın daha önce Vali konağı olarak kullanıldığını hatırlattı. Zolan, "Bakanımız Nihat Zeybekci döneminde bu alana Belediye olarak talip olduk. Bu alanı milletimizin nefes aldığı bir yer olsun diyerek değişik fonksiyonları bulunan bir bina inşa ettik. Biz istedik ki insanlarımız burada buluşsun. Emekli vatandaşlarımızın vakit geçirebileciği alanlar oluşturduk. Yeşil alanı da oldukça geniş olan bu merkez hayırlı uğurlu olsun. 

DENİZLİ'NİN OKUL İHTİYACI KALMADI

Programda konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, ise hayırsever vatandaşlara seslenerek, "Denizlimiz de sosyal yaşam merkezi, huzur evi, bakım evi gibi alanların artması lazım. Yaşlı insanlarımızında nefes alabileceği, onların bir kaç saatliğine de olsa dostlarıyla Hasbihal edebileceği ulaşımı kolay alanların olması gerekiyor. Denizli'de okul yapma ihtiyacı kalmadı ama huzur evi, yaşlı bakım merkezi, sosyal yaşam merkezi ihtiyacı artıyor. Denizlili hayırseverleri bu konu da da bağış yapmaya davet ediyorum. " dedi.

ZEYBEKCİ BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENDİ

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkanlarına çağrıda bulundu. Zeybekci, "Belediye başkanı arkadaşlarımıza tavsiyemdir, yoğunluğun olduğu yerde Belediyeye ve kamuya ait ne kadar yapı varsa onlardan boşalttığınız yerlere yeni yapılar yapmayın o alanları şehre kazandırın." şeklinde tavsiyede bulundu. 

KARARI SİZ VERECEKSİNİZ

Zeybekci sözlerine şöyle devam etti; "2004 yılında Denizli'nin vermiş olduğu o karar Denizli'yi bu hale getirdi. Ana yol haritasını siz belirlediniz, yürüyüş yolunu siz belirlediniz. Denizli hizmet destanlarına devam edecek. Denizli'nin tamamı aynı standartlarda olacak. Bunun kararını da siz vereceksiniz. Sizin önünüze gelecek. Halkın kendi kendini yönetmesi demek bu işte. Ben Denizlililer adına verdiğiniz bu karardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de durmak yok hizmete devam." 

Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi'nin açılış kurdelası kesildi.