Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Acıpayam ilçesi 6. Olağan Kongresine katıldı. Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonundaki kongreye Bakan Zeybekci’nin yanı sıra, AK Parti Denizli milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları, partinin ilçe başkanları ve partililer katıldı. İlçeye gelen Bakan Zeybekci, partililer tarafından karşılanırken, kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı okundu. Daha sonra milletvekilleri ile belediye başkanları birer konuşma yaptı.

Ardından kürsüye çıkarak partililere seslenen Bakan Zeybekci, bugüne kadar ilçede görev yapanlara teşekkür etti. Memlekete sevdalı oldukları için bu dava için yanmaya hazır olduklarını belirten Zeybekci, Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesine çıkmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Zeybekci, “Gelecek nesillerin mutlu ve kutlu günlerini yaratacağız. Muasır medeniyetin ötesini geçmiş Türkiye’sini inşa edeceğiz. 2023 hedeflerini mutlaka ve mutlaka yakalayacağız ve geçeceğiz bundan emin olun. Şuanda kendilerinden geçercesine karın ağrısı olanların derdi de o zaten. Şuanda Türkiye’ye saldıranların Türkiye’nin ilerlemesinden karın ağrısı olanların derdi budur. 2023’te dünyanın ilk üç ekonomisi, Avrupa’nın ilk 3 ekonomisinden biri olacak dedik, olacağız” diye konuştu.

Açıklanan IMF raporlarına değinen Bakan Zeybekci, “Hafta başında IMF raporu açıklandı. Rapor bizim değil, satın alma gücü paritesinde Türkiye şuanda Dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi oldu, İspanya'yı geçti. Avrupa’nın 5’nci büyük ekonomisi, işte bunları görenler geleceği görenler Türkiye’den rahatsız oluyor. Oturmayacaksın masaya diyorlar, tamam ayakta bekleriz diyoruz. Ama Türkiye’nin gölgesi masaya hakim olmuş, ondanda rahatsız oluyorlar. Tam ellerinde kalemlerle harita çizecekler, Türkiye etrafında ihanet çemberleri çevirecekler bir bakıyorlar ki tepelerinde Türkiye var. Küçük değil, hepsinden büyük duruyor. Endişeleri rahatsızlıkları ondandır" dedi.

15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu belirten Zeybekci, “2013 yılında IMF’nin borç batağına düşmüş bir ülkenin 2013 yılında ihanetlerle karşı karşıya geldi. Avrupa’nın bir numaralı hava trafiği açma hedefinden bulunan Türkiye’ye hemen Gezi Olayları, ardından 17-25 Aralık, ardından Türkiye’nin o süreçteki durumu ile ilgili ‘adalet istiyoruz’ diyenler yürüyenler var ya, adalet yürüyüşü yapanlar var ya, biz de adalet istiyoruz. Adana’daki o soydaşlarıma giden MİT tırlarına ihanet eden, ‘Türkiye’nin terör örgütlerine destek veriyor’ diyenlere karşı, bu milletin adaletini istiyoruz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz.  İhanetin cezasını çekmesini istiyoruz. Tarihinden haberleri olmayanların hesap vermesini istiyoruz. Bu millet güçlü millettir. Bu millet soydaşını emanetlerini hainlere teslim etmez. 1974 yılındaki Kıbrıs harekatında silahlar nasıl gitti, direnen mücahitler, kendilerimi buldu, gökten mi indi? Bu millet soydaşları için gereği ne ise yaparız. Bu millet kültür coğrafyasındaki soydaşlarını hainlere teslim etmez. Gereği eğer onların tepelerine binmekse, gider onların tepelerine de bineriz” diye konuştu.

  Türkiye olarak herkese laf yetiştirme derdinde olmayacaklarını belirten Bakan Zeybekci, Almanya’ya yüklendi. Bakan Zeybekci, “Geleceksin Güneydoğuda çukur terör başlatacaksın. DAEŞ'i salacaksın temizlemek adına terör örgütlerini salacaksın bizde bekleyeceğiz öylemi, Türkiye buna asla müsaade etmez. Müsaade ettiğimiz gün çocuklarımıza emaneti olan bu ülkenin bağımsızlığını, tehlikeye atmış oluruz. Türkiye dünya devletidir artık. Dünyanın 13’üncü ekonomisi, her yerde söz söyleme gayreti içinde de olamayız. Türkiye’nin Avrupa’ya girişi en fazla menfaat sağlayacak Almanya’dır. Bunu bütün dünyaya iltimasmış gibi anlatmaya çalışıyorlar. Gülüp geçiyoruz. İkisi büyük bir güçtür. 40 milyar dolar ticaret yapıyoruz. Allah aşkına kavga ettik. Kim zarar görecek Almanya, zarar görecek Türkiye, kim mutlu olacak FETÖ ve bölücü terör örgüt. Maalesef siyasi ihtirasları akıllarını geçmiş durumda, bizi biz yapan birlik beraberlik kardeşliğimiz, fitne çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.

  Türkiye’nin ihracat rekorlarını kıracağını belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye gümbür gümbür geliyor. Türkiye, derecelendirme kuruluşları var ya, onlara tahminlerini bile yenilemeye - vakitleri bile yetmiyor. Yüzde 2, kusur dediler, 3,5 yaptılar, 4 yaptılar, yetmeyecek. Birinci çeyrekte yüzde 5 dünyada 3.sün. Neye rağmen ihanete rağmen, ateş çemberine rağmen yüzde beş. İkinci çeyrek, yüzde 5 buçuk üstü , hatta daha üstü inşallah olacak, Üçüncü çeyreğe geldiğimizde, yani son çeyrekte yüzde 7,5 civarı olacak, o zaman Allah’ın izniyle belki dünyada belki 2’inci olacak. Biz vasata razı olamayız, biz yürüyerek gidemeyiz, koşarak gitmeliyiz, uçarak gitmeliyiz” şeklinde konuştu.

  Bakan Zeybekci, kongrenin ardından bir iş yerine giderek, 80 yaşındaki Nurten Ertürk’ü ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.