HABERDENİZLİ.COM

Ekonoımi Bakanı Nihat Zeybekci, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu açılışında yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"ARTIK TÜRKİYENİN ÖNÜNDE CEKET İLİKLİYORLAR"

Eski dönemlerin geride kaldığını söyleyen bakan Zeybekci,  “Biz hükmetmeye gelemedik. Biz bu millete ağalık yapmaya gelemedik. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. İşte bu niyetimizden dolayı Dünya kazan biz kepçe koşturuyoruz. Bu koşturmanın sonucunu da alıyoruz.  Artık kurallar dayatılan Türkiye bitti. ‘Şöyle yap’ diye emir verilen Türkiye bitti.  Dünyanın her yerinde önünde düğme iliklenen bir Türkiye geldi.  bu millet bizden bunu istiyor.” İfadelerini kullandı. 

"BÜYÜME ORANI VATANDAŞA DA YANSIYOR"

2017 yılında Türkiye’nin öngörülenden çok fazla büyüdüğünü hatıurlatan Bakan Zeybekci, büyüme oranının vatandaşlara yansımadığı şekilnde eleştiri yapanlara cevap verdi. Büyüme ve ihracat ile ilgili seferberlik başlattıklarını ifade eden Zeybekci, “Birileri büyüme neden vatandaşa yansımıyor diye soruyor. Denizli’nin 2004’teki haliyle bugünkü hali  bir mi? İnsanlarımızın beklentisi çok daha yüksek refaha beklentisi  çok daha yüksek. Hakkıdır. Bunu başarmakta bizim görevimiz. Hedefimiz Türkiye’yi dünyada ilk 10’un içine Avrupa ‘da da ilk 3’ten biri yapmak. Bu milletin hizmetkarı olan bu hükümetten hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Biz  netiz içimizde ne varsa dışımızda da o var.” Diye konuştu. 

MECLİSE GİRSELERDİ BENİ CANLI ALAMAYACAKLARDI

15 Temmuz’da yaşanan İstanbuL’da yaşanan bir olay hakkında konuşan Zeybekci,  "15 Temmuz'da hukuk çiğnenmiş, 15 Temmuz'da Anayasayı, bu ülkeyi devirmeye gelen,  meclisi işgal etmeye gelenler vardı. O gece İstanbul’da  Köprüde de katledilen, linç edilen askerler varmış. Bunun hesabının sorulmasını isteyenler var.  Ülke elden gidiyordu, vatan elden gidiyordu. Bayrak elden gidiyordu, Bu milletin evlatları katlediliyordu.” dedi. 15 Temmuz’da  meclise bombalar yağarken orada olduklarını  bir kez daha hatırlatan Zeybekci, “Yanımızda Bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki, ‘canlı teslim olmayacağım. Bu hainler buraya girerse, meclis salonuna girerlerse, beni canlı almayacaklar’ dedim. Ve o gün hazırlıklı da gitmiştik. Yanımızda ruhsatlı silahımız vardı, üç tane şarjörü ile beraber, bekliyordum orada. Arkadaşlarımız sığınağa giderken, Bursa milletvekilimiz vardı, onun tekerlekli sandalyesini çıkarırken, 'abi sen gelmiyor musun?' dedi. Ben dedim, burada bekleyeceğim bunları. Bizi canlı almayacaklardı ama alana kadar onlardan bunun hesabını soracaktım" ifadelerini kullandı. 

İÇERİ GİRSELERDİ VE ÖLDÜRSEYDİM HESABINI ÇOCUĞUMDAN MI SORACAKTIN?

O gece yaşananları  anlatmaya devam eden Zeybekci şöyle devam etti;  "Peki soruyorum şimdi onlar bizi katledene kadar, onlardan birkaç tanesini geberttiğimde, benim çoluğumdan çocuğumdan, bunun hesabını mı soracaktın? Arkadan gelenlerden bunun hesabını mı soracaktın? Hiç kimse kusura bakmasın, her kim ki bu milletin bayrağına, bu milletin birliğine beraberliğine, bu milletin vatanına, bu milletin devletine, bu milletin namusuna ırzına, onuruna, gururuna, milletvekiline, millet meclisine saldırdığında bunun sonuçlarını, bunun dersini, bunun gereğini, bu millet yaptı ve yapmaya da devam edecek. Darbeyi yapan, darbeyi başarabilirse anayasayı değiştirebilirse, legal hale gelecek, hukuk içinde namusunu savunan bu milletten hesap sorulabilecek.  yok öyle yağma. Bu millet buna müsaade etmeyecek.  Şuanda yapılan hukuki düzenlemesinin de ana mantığı budur. Kimse ık, gök demesin adam gibi dursun. Niyetleri de ortaya çıkıyor, böylelikle ne yapmak istedikleri ne yapmaya gayret ettikleri."