AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Anayasa değişikliğinde yer alan maddeleri Bozkurt ilçesinde vatandaşlara anlattı. Milletvekili Şahin Tin, Bozkurt'un Baklan Kuyucak, Hayrettin, Mecidiye, Armutalanı ve Avdan mahallelerinde vatandaşlara seslendi.
 
Türkiye'nin büyümesini istemeyenlere 16 Nisan'da milletin en sert cevabı sandıkta 'evet' oyuyla vereceğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin, "Halk oylamasına sunduğumuz yeni hükümet sistemine milletimiz 'evet' oyu vererek ülkemizde kalıcı istikrarı tesis edecek. Türkiye koalisyonlardan çok çekti, ara rejimden çok çekti, bu ülkede hükümetlerin kurulamadığı zamanlar oldu. Bu yaşananlar ülkemize ve milletimize telafi edilemez ağır faturalar çıkardı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı seçimleri ile Milletvekili seçimleri aynı gün yapılacak. Bu uygulama neticesinde millet iradesi hem mecliste hem de yürütmede eş zamanlı yansıyacak ve uyumlu bir yönetim modeli kurulmuş olacak. Öyle ki, güçlü ve uyumlu bir yönetim modelinde sürekli tek başına iktidar, sürekli istikrar ve güven kaçınılmazdır" dedi.
 
SEÇİMLER AYNI GÜN YAPILACAK
 
Seçimlerin birlikte yapılması, seçim sonuçlarında yürütme ile yasamada yaşanması muhtemel olan karşıt yapıların önlenmesine hizmet edeceğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin, "Seçimlerin aynı gün yapılması vatandaşımızın Cumhurbaşkanı seçtiği kişinin partisine ait milletvekillerini tercih etmesi veya Cumhurbaşkanı partili değil ise anlayışına yakın kişileri tercih edebilmesine yardımcı olacaktır. Kanunsuz yürütme olmaz, kanun da Meclis tarafından yapılmaktadır, o zaman Meclis başka anlayışta, yürütme başka anlayışta ihtimalinin azaltılmasına ihtiyaç vardır. ABD ve Fransa bunu sıklıkla yaşamaktadır. ABD'de buna "topal ördek", Fransa'da ise "kohabitasyon" denilmektedir. Her iki ülke de bu dönemlerde yönetimde, halka hizmette sorunlar yaşamış ve yürütme ile meclis arasındaki siyasi krizi çözememiştir" dedi.
 
SİYASİ İRADE FARKLILAŞMASI OLABİLİR
 
Seçimlerin birlikte yapılması mutlak uyum doğurmayabilir diyen Milletvekili Şahin Tin, "Meclis seçimleri tek turlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise iki turludur. Cumhurbaşkanı birinci turda seçilemezse, ikinci tur için siyasi irade farklılaşması ortaya çıkabilecektir. İki hafta sonra yapılacak seçimde en fazla oy alan adayların arasında tercih yapılarak Cumhurbaşkanı seçimleri yapılmış olacaktır" dedi.

Milletvekili Şahin Tin'e Bozkurt ziyaretinde Bozkurt İlçe Başkanı Ahmet Bayar eşlik etti.