Haberdenizli.com

Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında yurt dışına asker gönderilmesi konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini ifade etti.

Afrika kıtasının Türkler için tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Tin, şunları kaydetti:

"Müşterek tarihi geçmişimizin vücut bulduğu Afrika toprakları kültürel bağlarımızın da hüküm sürdüğü stratejik öneme sahip, derinliği olan bir bölgedir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün cesareti sayesinde ortaya koyduğu mücadele azmiyle adaletsiz bir dünya düzenine itiraz ederek, Afrika'da küresel sistemin de vicdanı olmuştur. Batılı ülkelerin Uzakdoğu'ya açılan kapısı konumunda olan Afrika ile müşterek tarihi geçmişimiz ve kültürel bağlarımız var. 

Tin, 'Afrika'da Türkiye'siz Çözüm Olmaz'
Türkiye küresel vicdanın sesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, "Afrika'da yaşanan sorunlar Türkiye'nin dışında çözüme kavuşamaz. Bu nedenle Afrika'da her zaman var olmak bizim için tarihi bir sorumluluk ve gelecek için önemli bir gelişme reçetesidir. Türkiye bugüne kadar nasıl gittiği her bölgeyi yaşatmak, ihya ve imar etmek için gittiyse bundan sonra da aynı ruh ve idealle gidecektir. Medeniyetimizin bizlere bıraktığı en asil miraslardan bir tanesi de budur. Haksızlıkları, hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmak, zulme direnmek, zalime karşı durmak için mücadelemizi her bölgede olduğu gibi özellikle Afrika ülkelerinde de sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.


Afrika'da yıllarca insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Tin, "Sömürge düzeniyle o topraklara gelen emperyalistlerle yıllar boyu boğuşan Afrika, küresel güçlerin esiri olmuştur. Daha düne kadar ve hatta bugün de bazı bölgelerinde devam eden insanlık dışı eylemler, katliamlar, açlık ve sefalet insanlığın buralarda nasıl ayaklar altında ezildiğinin apaçık göstergesidir. Bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Osmanlı nasıl Afrika'ya ilgisiz ve alakasız kalmadı, kulaklarını tıkamadıysa, biz de bugün o bölgede var olacak, bölge halkının her anlamda güvencesi olacağız." ifadelerini kullandı.