HABERDENİZLİ.COM

Milletvekili Şahin Tin, “Milletin kürsüsü millete ihanet yeri değildir. Her nerede olursa olsun ya da kim olursa olsun buna yeltenenler bilsinler ki Türk Bayrağı gibi karşılarındayız. Her yerde ve her şekilde bu zihniyetle mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi. 

TBMM'de HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Şık'ın konuşmasını protesto eden bazı AK Partili milletvekilleri kürsüye yürüdü, bunun üzerine HDP'li milletvekilleri ile aralarında tartışma yaşandı.

Şık’ın “Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini biliyor olsanız da, yüzsüzlükle sıvıyorsunuz” sözleri üzerine TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, mikrofonu kapattı. AK Partili Şahin Tin, “Adam gibi konuş. Böyle konuşamazsın” diyerek HDP’li Şık’a tepki gösterdi. Milletvekillerinden bazıları kürsüye doğru yürüyünce, birleşime ara verildi.

“AHLAK DIŞI SÖZLERE SESSİZ KALAMAYIZ”

Gerginlik ve Şık’ın konuşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, “Meclis Genel Kurulu’muzda kanun görüşmeleri devam ederken dün gece Meclis adabına ve ahlakına uymayan yakışıksız bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Gündemle uzaktan yakından alakası olmayan, sadece hakaret üzerine örülmüş satırları okumaya çalışan bir Milletvekili kürsüde eline verilen her yönüyle provokasyon kokan bir metni okuyabilmenin gayreti içindeydi. Sözleri, hakaret, maaş aldığı devlete ve ayak bastığı topraklara ihanet içeren bu ahlak dışı konuşması asla sessiz kalacağımız bir durum değildi. Bizde milletimizin bize verdiği yetkiye dayanarak millete ihanet içinde olan sözlerin sahibine gerekli cevabı verdik. Susmasını ve adabına uygun konuşmasını telkin ettik. Konuşma adabını dahi bilmeyen bir Milletvekilinin terör sevici sözleri, milletimizin kabul edeceği laflar asla değildir. İhanete şemsiye tutan, teröre kucak açan her kim olursa olsun ve nerede olursa olsun Türk Bayrağı gibi karşılarında dimdik duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.