HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki Tekstil Firmalarını Ziyaret Ederek İşçilerle Bir Araya Geldi. Fabrikalarda Çalışanlara Hitap Eden Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti Hükümetleri Olarak Bugüne Kadar Neler Yaptıklarını Anlattı. Milletvekili Şahin Tin; “Artık Vakit Türkiye Vakti, Yeni Dönemde Şahlanma Ve Daha Da Güçlenme Vakti Olacak. Hizmetlerin Devamı Ve Güçlü Türkiye İdealinin Gerçekleşmesi İçin Bugüne Kadar Olduğu Gibi 24 Haziran Seçimlerinde De Milletimizin Desteği Son Derece Önemli. Bu Anlamda Sizlerin Desteklerinizi Bekliyoruz” Dedi. 

“Denizli’de İstihdamın Önünü Açtık”

AK Parti Hükümetleri Olarak İstihdamın Önündeki Engelleri Kaldırmak İçin Yasal Düzenlemeler Yaptıklarını, Teşvik Politikaları Uyguladıklarını Belirten Milletvekili Şahin Tin, “İşsizliği Azaltıyor, İstihdamda Rekorlar Kırıyoruz. Denizli’de Son 15 Yılda Çalışma, İstihdam Ve Sosyal Güvenlik Alanında 206,82 Milyon Liralık Yatırım Yaptık. Küresel Olumsuzluklara Rağmen, Ekonomi Ve İstihdam Alanındaki Olumlu Performansımızı Önemli Ölçüde Devam Ettirdik. İşsizlik Oranındaki Düşüş, İş Gücüne Katılım Ve İstihdam Oranlarındaki Artış Yüzümüzü Güldürüyor. İşkur Aracılığıyla, Denizli’de 2002’de 366 Kişi Özel Sektörde, 868 Kişi Kamu Sektöründe Olmak Üzere Toplam 1234 Vatandaşımızı İşe Yerleştirdik. 2017’de İse 11 Bin 140 Kişi Özel Sektörde, 33 Kişi Kamu Sektöründe Olmak Üzere Toplam 11 Bin 173 Vatandaşımızın İşe Yerleşmesine Aracılık Ettik. 2002’den Bugüne Toplam 89 Bin 402 Vatandaşımızı İşkur Aracılığıyla İşe Yerleştirdik” Dedi.

“Denizli’de İstihdam’a 1,4 Milyar Tl Teşvik Verdik”

İş Hayatı Ve Sosyal Güvenlik Alanındaki Sorunlara Çareler Ürettiklerini Belirten  Tin, “2002 Yılında Denizli’de Aktif Sigortalı Kişi Sayısı 224 Bin 709 İken, 2018 Yılı Ocak Ayı İtibariyle Aktif Sigortalı Sayısı 314 Bin 548 Olmuştur. Aktif Sigortalı Kişi Sayısı Son 15 Yılda Yüzde 40 Seviyesinde Artmıştır. Denizli’de Bugüne Kadar Teşviklerden Yaklaşık 74 Bin 897 İşverenimiz, 429 Bin 843 Sigortalımız Yararlanmıştır. Ödenen Toplam Teşvik Tutarı İse Yaklaşık 1 Milyar 337 Milyon 962 Bin 813 Liradır” Diye Konuştu.

“Üretim Ve İstihdamda 2023 Vizyonu Hazır”

AK Parti’nin Üretim Ve İstihdamda Yeni Dönem İçin Yeni Vizyon Ve Politikalar Belirlediğini İfade Eden  Tin, “Coğrafyamızın Ve Dinamik Genç Nüfusumuzun Avantajlarını Da Kullanarak Ülkemizi Küresel Düzeyde Bilgi Üreten Ve Bilgiyi Katma Değere Dönüştüren Bir Güç Haline Getireceğiz. Üretim Biçimimizi, Günümüzde En Önemli Rekabet Unsurlarından Biri Haline Gelen Yenilikçilik Ve Farklılık Oluşturmaya Dayalı Bir Yapıya Dönüştüreceğiz. Bunun İçin De Bilgiye Dayalı Üretim, Büyümemizin Temel Belirleyici Gücü Olacaktır. Milli Gelirden Ar-Ge’ye Ayırdığımız Kaynaklarımızın Payını Yüzde İkinin Üzerine Çıkararak İmalat Sanayiimizde Yüksek Teknolojili Üretimin Payının Hakim Olduğu Ekonomik Bir Yapıya Sahip Olacağız. Ülkemizi; Eğitim, Sağlık, Bilgi Ve İletişim, Enerji, Savunma Sanayii, Ulaştırma, Lojistik Ve Ticarette Yerli Ve Milli Üretimle Dünyada Söz Sahibi Olan Ve Cazibe Merkezi Konumunda Bir Ülke Haline Dönüştüreceğiz. 2023’e Uzanan Dönemde Makroekonomik İstikrarı Kararlılıkla Sürdürecek; Yüksek, Nitelikli Ve Kapsayıcı Büyüme İle İstihdama Öncelik Vermeye Devam Edeceğiz. Bu Kapsamda Ekonomide Yüksek Teknolojiye Dayalı Yerli Üretimin Ve İhracatın Payını Artıracak, Dinamik Nüfusumuzun İşgücü Üzerindeki Baskısını Fırsata Dönüştürerek Kaliteli Bir İstihdam Altyapısı Tesis Edeceğiz” Dedi.