HABERDENİZLİ.COM

Şahin Tin; “İsrail’in Mescid-i Aksa’yı istila ederek ezanı susturma girişimi ile ortaya koyduğu barbarlık, dünya Müslümanlarını yok sayma adımıdır, asla kabul edilemez” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İsrail’in, Filistinlilere yıllardır sistematik olarak uyguladığı zulüm, insanlık dışı tutum ve son günlerde Mescid-i Aksa için uyguladığı haksız yaptırımları sert bir dille eleştirerek, tepki gösterdi. Milletvekili Şahin Tin; “Siyonistlerin barbarlığı artık çizmeyi aşmaktadır. Müslümanlar böylesi horlanacak veya itilecek bir kimlik değildir. Kudüs Müslümanlarındır ve ilelebet öyle kalacaktır. Bu böyle bilinmeli ve böyle kabul edilmelidir. Değerlerimize ve inancımıza saygı göstermeyenlerin saygı beklemesi boşunadır. 1900’lü yıllarda Kudüs sokaklarına asılan Türk bayraklarını ve Selahaddin’i Eyyubi’nin başına siyah sarık sararak ‘gülmeyeceğim, Kudüs fetih edilinceye kadar gülmeyeceğim’ dediği zamanları tarih nasıl yazdıysa bizlerde hiç unutmadık. ‘Evine dön’ diyen Siyonist işgalci askerlere ‘ben evimdeyim sen evine dön’ diyen Filistinli kadının cesareti ne kadar tazeyse, Kudüs’ü muhafaza eden Osmanlı askerlerinin içtima düzenine geçip ip gibi sıralandığı ve emir beklediği tarihi günleri de unutmadığımız bir gerçektir” dedi.

KUDÜS VATAN’DIR

“Kudüs insanlığın şehridir” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Kudüs yarım asırdır işgal altında. Oysa özgürlük en çok onun hakkı. Çünkü Kudüs’ün özgürlüğü Müslümanların özgürlüğü demektir. Osmanlı süvarilerinin 90 yıl önce Filistin topraklarını siperlerde savunurken tek düşündükleri gerçek, inancımıza göre kutsal kabul ettiğimiz harem-i şerifi muhafaza etmek, Müslümanların geleceğine ve peygamberimizin emanetine sahip çıkmak olmuştur. Bize göre Kudüs Vatan’dır. Kudüs topraklarında 1917 senesinde ve savunma yıllarında şehit olan Türk kahramanlarımızın emanetine sahip çıkmak bizim için milli bir görevdir. Ecdadımızın medfun (defnedildiği) olduğu Kudüs toprağı bize göre tartışmasız Vatan’dır. Bugün Siyonistlere ve onların uşaklarına karşı tarihi bir mücadele veren Filistinli kardeşlerimiz kendi topraklarına sahip çıkacak ve kutsallarını canları pahasına koruyarak dünya Müslümanlarının da onurunu koruyacaklardır” dedi.