AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ABD’nin personel güvenliğini gerekçe göstererek Türkiye'den yapılan vize başvurularını durdurmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle son dönemde ABD’nin Türkiye’ye karşı olan rahatsızlığının Ortadoğu ve FETÖ ile ilgili olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Asılsız ve suni bahanelerin ardına sığınarak vize başvurularını askıya alan ABD’nin bu tavrı Türkiye’yi diplomatik yollarla köşeye sıkıştırma hamlesidir. Bu yaklaşım ve tavır tarafımızca asla kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ‘Türkiye bir kabile devleti değildir.’ ABD ülkemizde yaşanan 15 Temmuz’la ilgili sürece dair bağlantıları gün yüzüne çıktıkça ne yapacağını bilemez duruma düşmüştür. Yaşanan hain darbe girişiminde ve öncesinde üst düzey darbeci hainlerle irtibatlı olan her kim olursa olsun adalet önünde hesap verecektir. Terörist başı Gülen’i besleyen ve iade etmeyen ABD artık bu darbe yanlısı tavrını bırakmalı ve terörist başı başta olmak üzere terör eylemlerine karışanları Türkiye Cumhuriyeti devletinin yüce adaletine teslim etmelidir” dedi.

“NEREDE TEHDİT VARSA ORADA OLACAĞIZ”

Türkiye’nin Suriye’de aktif olarak sahada olmasının bazı ülkeleri huzursuz ve rahatsız edeceğine dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “ABD, Türkiye'nin Ortadoğu’daki gelişmelere müdahale etmesinden rahatsız olduğunu bu son aldığı garabet kararla daha da ortaya çıkarmıştır. Esasen ABD’nin rahatsızlığı özellikle İdlib’e yönelik başlayan süreçte Türkiye’nin ortaya koyduğu çözümcül tavır ve net kararları ile sahaya inmesi etken olmuştur. Türkiye, PKK ve PYD başta olmak üzere kendisine tehdit unsuru oluşturan tüm terör örgütlerine operasyonlar yapmaya, meşru müdafaa haklarını savunmaya ve gerekli olan güvenlik tedbirlerini almaya devam edecektir. Türkiye kendisine uzanan tehdit nereden gelirse gelsin orada var olacaktır” dedi.

“GAYEMİZ BÖLGEDE HUZURU TESİS ETMEK”

Suriye krizine yönelik Türkiye’nin çözümcül yaklaşımının ABD’nin planlarına ters düştüğüne dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “Biz sadece bölgede istikrarı, güvenliği ve huzuru tesis etmenin gayretindeyiz. Binlerce km ötelerden gelmiyoruz. Hemen dibimizde olan bir coğrafyada huzuru tesis etmek için çapa sarf ediyoruz” dedi. 

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR”

Milletvekili Şahin Tin, ABD’nin vize kararının ardından Türkiye’nin de vize başvurularını durdurmasına ilişkin ise, “Türkiye kendine göre gerekli tedbirlerini alacaktır. Milli bekamızı sarsmaya yönelik yapılan hamlelere sessiz kalmamız beklenemez.” dedi.