Katıldığı bir iftar programında  Meclis İçTüzüğü hakkında Konuşan Cahit Özkan, Meclisin, sınırsız ve sonsuz bir şekilde devam eden sataşmalarla, ardı arkası kesilmeyen araştırma önergeleri ile kilitlendiğine dikkat çekti.meclisin reform kabiliyetini yitirdiğini anlatan Özkan, “Genel Kurul’daki sataşmalarla da görüşülen kanun teklif ve tasarıları sekteye uğratılmakta, engellenmeye çalışılmaktadır. İhtisas komisyonlarının verimli çalışmasına olanak vermemektedir.” dedi.

Millet Meclisi'nin milletten aldığı yetkiye uygun çalışma yapabilmesi için verimliliği sağlaması gerektiğini ifade eden Denizli Milletvekili Özkan, bunun yanında demokratik müzakere yöntemlerini de Meclisin ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

“Yeni sisteme uygun bir içtüzük”

“16 Nisan’da Halk oylaması ile kabul edilen anayasa değişikliğinin getirdiği içtüzüktekiuyum düzenlemeleri de ivedilikle hayata geçirilmelidir.” diyen Özkan, “Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması, gensoru uygulamasının kaldırılması, başbakanlık makamının sonlanması ve yeni Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne göre düzenlenmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, verimli aynı zamanda müzakereci bir anlayışla dizayn edilmiş içtüzüğe ihtiyaç duyduğunu da yineledi...