HABERDENİZLİ.COM

Milletvekili Özkan, 2006 yılında Siirt kırsalında şehit düşen Birhan Göven'in annesi Bahriye Göven ve babası Abdullah Göven' i evlerinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Şehitlerin arkasında bıraktığı ailelerin kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Özkan, başta Göven ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerinin acısını yüreklerinde hissettiklerini bildirdi. Terörü her zaman lanetlediklerini ifade eden Özkan,  "Bu ülke topraklarında yaşayan, her dilden, dinden, kültürden insan, kısacası herkes birbiriyle kardeşçe ve dostça yaşamaktadır. Ancak kasıtlı olarak bizi birbirimize düşürmeye ve huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar” dedi.

Şehidin babası Abdullah Göven ile görüşen Özkan, "Bugün biz bu topraklarda huzur içinde hayatımızı devam ettiriyorsak bunu genç yaşta hain kurşunlarla hayatını kaybeden şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin geride bıraktığı herkes bize bırakılan kutsal emanetleridir. Onların ricaları bizim için emirdir." dedi.
Ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet ve millet olarak şehit ailelerimize borçlu olduklarını, hükümet olarak her daim şehit ailelerinin yanında olduklarını belirtti.