HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Tavas İlçesi Nikfer mahallesi’nde bulunan Bozdağ kayak merkezini ziyaret eden Cahit Özkan, Denizli’nin  2004 yılından itibaren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci öncülüğünde Ak belediyecilikle tanıştığını ifade ederek “Denizli’mizi daha yaşanabilir çevreci bir şehir haline getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

Bozdağ Kayak Merkezi’nin de kayak sporuna olan ihtiyacını karşıladığını söyleyen Özkan, “Bozdağ, hem Denizli’nin hem de çevre illerden birçok kayakseveri ağırlayacak kapasiteye sahiptir” dedi. 

Denizli'nin hayali ve Ege Bölgesi'nin eksikliği olan kayak merkezini Denizli Kayak Merkezi'yle tamamladıklarını belirten Özkan: ” Denizli’miz birçok alanda olduğu gibi turizmde de öncü şehirlerden biri olacaktır. Pamukkale'nin kar beyazı travertenlerinde yürüyüp sıcak sularında şifa bulan yerli ve yabancı turistler, aynı gün içinde kayak yapma imkanı da buluyor. Burası kapasite olarak Muğla, İzmir, Antalya ve Ege Bölgesi'ne hitap eden bir merkez. Geçen yıl kış sezonunda 50 bin kişinin kayak yaptığı merkezde telesiyejle dağın zirvesine çıkan ziyaretçiler, enfes manzaralar sunan bölgeyi kuş bakışı olarak izleyebilecek. İnşallah vatandaşlarımız burada kara olan hasretini de giderecek, sporunu burada yapacak.” dedi. 

Kayak eğitmenlerince kayak eğitimi alan öğrencilerle de bir araya gelen Özkan, çocuklarla birlikte kaymayı da ihmal etmedi. Özkan ayrıca yıllardır kayak yaptığını ve Denizli'de böyle bir tesisin açılmasından mutluluk duyduğunu, kayakçıların eğlence dolu saatler geçirebileceği ender yerlerden birinin de Bozdağ Kayak Merkezi olduğunu dile getirerek sözlerine son verdi.