Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak vatandaşlara ulaştıran çiftçilerin emeğinin kutsal olduğuna işaret eden Özkan,  "Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde alın teri olan vefakâr çiftçilerimizin üretimlerinin ve verimliliğinin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması ve aranacak olması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında büyük rol ve yol almamızı sağlayacağı şüphesizdir.” Diye konuştu.

MAZOT DESTEĞİNİ İLK BİZ YAPTIK

Biz 2002 yılı sonunda tarımı ayağa kaldırmadan büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz yolunda yürüyemeyeceğimizi gördük ve bunun ifade ettik. Tarım sektörünü geliştirmek, üretimi arttırmak, çiftçilerimiz ve hayvancılıkla iştirak eden kardeşlerimizin gelir düzeyini yükseltmek için çok önemli projeleri, çok önemli reformları hayata geçirdik. Bizden önce mazot desteği diye bir şey söz konusu değildi. 2003 yılında ilk defa biz başlattık.  Bugün bazıları çıkmış mazot üzerinden çiftçimize mesaj göndermeye çalışıyor. İlk defa bunu başlatan biziz. Halbuki biz bunun sözünü dahi etmedik. Bunun istismarını yapmadık, biz uyguladık. Yine gübre desteğini 2005 yılında ilk defa biz hayata geçirdik. Çiftçilerimizin daha çok büyümesi için her türlü desteği yaptık.

TARIM EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR

Tarımın bizim milletimizin tarihinde, kültüründe çok önemli bir yeri vardır. Anadolu topraklarını kendimize vatan yaptığımızdan buyana temel olarak iki uğraş alanımız olmuştur. Bunlardan biri askerliktir, bir diğeri tarımdır. Çiftçilerimiz, tarım sektöründe var olan her türlü zorluğa rağmen tarımsal ve hayvansal üretimde çok önemli görevler üstlenmektedir. Yaşamamızın sürdürülmesinde katkısı çok olan, üretmek için fedakârca çaba harcayan, gelecekte ülke ve bölge olarak güzel günlere erişmemizde çok büyük katkısı bulunan çiftçilerimiz, ürettikleriyle ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor.

DENİZLİ TARIMIN BEŞİĞİ OLACAKTIR

Denizli sadece turizmiyle değil tarımıyla da ön planda olacak. İkisi birbirini tetikleyen sektörlerdir. Dolayısıyla bu iki sektörün en iyi durumda, üst düzeyde olması için gereken ne ise vatandaşlarımızla, kurumlarla ve en önemlisi kooperatiflerimizle bu işe, akılcı, modern ve vizyoner bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor. Denizli’nin her yerinde tarlada üretilen ürünleri yerinde satarak pazar alanını en iyi hale getirilmesinin yanında, ürünlerin kaliteli, malları saklamanın ve zamanında satmakta çok önemlidir. Çiftçinin her zaman yanında olan devletimiz ve teknik destek veren kuruluşlarımız var.

ZARARLARIN TANZİMİ KONUSUNDA GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPACAĞIZ

Bağcılık denilince Çal önemli bir merkez. 200 bin dekarlık bağ alanı ile Türkiye’nin şaraplık üzümde yaklaşık yüzde 35’lik üretimini karşılayan bir ilçe. Yağışlar ve dolu neticesinde bağlardaki hasarlarımız büyük. Çiftçilerimiz rahat olsun. Devletin ilgili kurumları konuya hakim durumda. Afet mağduru üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hükümetimiz, gerekli tedbirleri alacak, zararların karşılanması konusunda çalışmalar başlatacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizde konunun yakın takipçisi olacağız.

ÜRETİMDE İSTİKRAR ÖNEMLİDİR

Biz güçlü Türkiye’yiz. Bu ülkede vatanını, milletini seven ve ben bu toprağı en iyi şekilde işleyeceğim diyen vatan evlatlarıyla hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Geleceğin güçlü Türkiye’si için güçlü adımlar atarak durmadan çalışmalıyız. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye bu tür gayretlerle diğer alanlarla birlikte tarım ve hayvancılıkta da 2023 hedeflerine ulaşacaktır.