Siyasete günü kurtarma veya belli bir oranına ulaşma olarak bakmadıklarını ifade eden Özkan: “Siyaseti vatandaşlarımıza hizmet vesilesi olarak gördük. Bir taraftan sanayicilerimiz, üreticilerimiz, Finans çevreleri, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden farklı toplum kesimlerinin tamamını kucaklama anlayışı ile yola çıktık.” dedi.

Özkan konuşmasında satır başları şöyleydi:

Şu anda Meclis Başkanımızla birlikte 317 Milletvekilimiz bulunmaktadır. Biz hedefimizi 24 Haziran'da 301 yani salt çoğunluğun bir fazlası olarak belirlemedik. Bizim hedefimiz 600 milletvekilinin hepsini alabilmektir. Tüm partiler de bu anlayışla yola çıkarsa Türkiye'nin Partisi olur.  Bu hedefle yola çıktığın zaman Türkiye'nin tüm toplum kesimlerini farklı yaklaşımlarını kendi içerimizde barındırmış ve temsil etmiş olursunuz. Bu durum her şeyden önce demokratik olgunluk getirir. Yani farklı görüşlere saygıyı, farklı yaklaşımlarla bir arada kardeşçe barış içerisinde yaşama kabiliyetini hayata geçirir.

TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ

Biz onun için Türkiye'nin Partisiyiz diyoruz. Farklı partilerde siyaset yapan milletimizin mensupları, bugün AK Parti çatısı altında hep birlikte siyaset yapıyoruz. Hatta şu anda ana muhalefetin kendi içerisinde barındırmadığı yerli ve milli siyaseti temsil eden siyasetçiler de bugün hamdolsun AK Parti kadroları içerisinde ve hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için hizmet üretmek gayret içerisindeyiz. İnşallah biz 600 milletvekili çıkarma anlayışıyla tüm milletimizi kucaklıyoruz. Bu ülkede istikrar, refah, kalkınma, üretim, ihracat, güvenlik, adalet, barış gibi etkenleri hayata geçirebilecek güçlü bir hükümet modeli ile güçlü bir hükümet ve güçlü meclisi inşallah hayata geçireceğiz.

SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Bu ülkenin geçmişte yaşadığı ekonomik krizler, demokratik krizler, anayasal krizlerin arkasında siyasi istikrarsızlık yatmaktadır. Sürekli darbelerle örselenen demokrasi kendisini bu ülkede tam anlamı ile gerçekleştiremedi. Bu durumlarda demokratik istikrarsızlıklara yol açıyordu. Bu ülkenin bir taraftan refahını artırırken; yani ekonomik olarak öngörülebilir bir ülke yaparken, diğer taraftan da demokrasimize sahip çıkma çabası güdüyoruz. AK Parti liderliğinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün hamdolsun milletimiz önünü görebiliyor. Ekonomik, siyasi, hukuki, anayasal, ve demokratik istikrarımızı da koruyarak yarınlarımızı çok daha güçlü, çok daha sağlam adımlarla geleceğe yürüyen bir anlayışla yeniden inşa edeceğiz.

BU ÜLKEYE GERÇEK ANLAMDA REFAHI GETİREN AK PARTİDİR

Milletimizi kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı zayıfları koruyan bir yönetim anlayışı vadetmiştik. Toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözünü vermiştik. Elbette programımızda yer alan hususlardan halen yapamadıklarımız var. Onları da yeni yönetim sistemimizle birlikte gerçekleştirmek imkanı elde edeceğiz. Halkımızın her kesimine hitap etmeye devam edeceğiz. AK Parti çizgisinde en küçük bir sapmaya meydan vermemiş bir partidir. Bu ülkeye gerçek manada refahı da getiren AK Parti hükümetidir.

AK PARTİ DEMOKRAT, CUMHURİYETÇİ, MİLLİ VE MUHAFAZAKAR BİR PARTİDİR

AK Parti milli iradeyi hep en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi örgütlere değil, sadece millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda şu veya bu gücün değil sadece milletin ne dediğine, halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcı olmuştur. Kökenine, meşrebine, mezhebine, inancına bakmaksızın kendisinin parçası olarak görmüştür. Bunun için her fırsatta 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmak için adımlar atmıştır. AK Parti elbette, aynı zamanda muhafazakardır. Milletimizin değerlerine saldırılmasına karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır