HABERDENİZLİ.COM

Milletvekili Özkan’a ziyareti sırasında, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, AK Parti Güney İlçe Başkanı Celal Özbilen ve yetkililer de eşlik ettiler. Yetkililerden bilgi alan Milletvekili Özkan, vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Milletvekili Özkan, devletimizin mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirterek yaraların en kısa zamanda sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özkan hasar tespit çalışmalarının bir an önce yapılıp, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda gerekli girişimleri yapmaları için yetkililerle de görüştü.

Bölgede incelemeler yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Özkan: “ İncelemelerimizi yaptık. Büyük bir felaket yaşandı. Bu yaraları sarmak için buraya geldik. Bu bölgenin bir evladı olarak yasal çerçevede yapmamız gereken ne varsa onları yapacağız. Halkımızın durumunu görmek, yerinde tespit yapmak için buraya geldim. Çalışmamızı bitirdikten sonra yaraların sarılması ile ilgili üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız” dedi.

Özkan sözlerine şöyle devam etti:
Özkan konuşması sırasında halkın mağduriyetlerinin giderilmesi adına var gücüyle çalışan tüm yetkililere teşekkür ederken: “”Bu tür afetlerin ne zaman geleceği belli olmaz. Yerinde ve zamanında müdahale yöneticilerin birinci derecede görevleri arasındadır. Sizleri bu hassasiyetlerinizden dolayı kutluyorum. Zarar ve ziyanların tespiti, ve diğer çalışmalarda hükümet nezdinde bizlerin üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Güney halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle bir felaket bir daha yaşamaz." dedi.

AK Partili belediyeler olarak bu tür felaketlerden alınlarının akı ile çıktıklarını da vurgulayan Özkan:“Güney Belediyesi olarak sizlerde bu konuda başarılı oldunuz. Felaket sonrası zarara uğrayan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp mağduriyetlerini gidereceğiz. Sel felaketi sonrası dükkan ve evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlarımız müsterih olsunlar, onların mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir.” Diye belirtti.

Söz konusu ziyarette köylü vatandaşlarla yakından ilgilenen Özkan; selden dolayı meydana gelen zararın en kısa zamanda giderileceğini, içme sularının verilmeye başlandığını en kısa zamanda da bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade ederken; devlet olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirtti.Ayrıca, vatandaşın mağduriyetinin en kısa zaman da giderilmesi için konuyu yakından takip edeceklerini, herhangi bir can kaybının yaşanmamasının tek teselli kaynağı olduğunu belirtip, böyle bir doğal afetin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldılar.