Haberdenizli.com

AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın mevcut bakanlıklar içerisinde en önemli bakanlıklardan biri olduğunu belirterek, “Bizler gençlerimizin hamurunu çocukluktan itibaren öyle güzel yoğurmalıyız ki onlar bizim gelecekte, geleceğimizi tahsis etsinler. Hükümetlerimiz döneminde biliyorsunuz gençlerimiz için çok önemli adımlar atıldı, bu anlamda soran sorgulayan, kafasındaki duygu ve düşünceleri rahat bir şekilde ifade eden gençlerinin önünün açıldığı bir döneme de girdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Bir Çok Alanda Proje Yürütülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kesin hesap ve 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, Bakanlığın pek çok faaliyeti başarıyla sürdürdüğünü ifade etti. Milletvekili Ök, “Bakanlığımızın gençlerimize yönelik sadece spor faaliyetleri değil, gençlerimizi yarınlar için daha donanımlı hâle getirmek amacıyla sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlemekte olduğunu görüyoruz. İnovasyon atölyesinden, sinema kampı projesine, gençlerinin kişisel ve sosyal gelişimiyle tarih bilincine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 57’nci Alay Vefa Yürüyüş Projesi’nden, dezavantajlı çocuk ve gençlerin gönüllü gençlerle bir araya gelerek göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret etmelerine ve çocuklarla çeşitli aktivitelerde bulunmalarına, huzurevlerini ziyaret etmelerini sağlayan “Damla projesi”ne kadar bir çok alanda proje yürütüyor.” diye konuştu.

Öğrenci Yurtlarıyla İlgili Çok Ciddi Çalışmalar Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrencilerimizin barınma konusu ile ilgili çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Nilgün Ök, “Yurtlar konusuna geldiğimizde tabii ki Türkiye gelişen çok genç bir nüfusa sahip. Bu oranda da gerçekten okullaşma oranının, üniversite sayısı ve öğrenci sayısının çok şükür hükümetlerimiz zamanında ciddi anlamda arttığını görüyoruz. Bu anlamda da öğrenci sayımızın ve üniversite sayımızın artmasıyla birlikte doğal olarak yurt ihtiyacı da arttı. Bu konuda, Denizli özelinde baktığımızda Denizli’de öğrenci yurtlarıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı ve öğrencilerimizin barınma ile ilgili sorunlarının çözümü konusunda önemli yol katedildi.” dedi. Denizli’de sürdürülen eğitim çalışmalarından övgüyle bahseden Milletvekili Ök, “Denizli’de özellikle halk eğitim merkezleri vasıtasıyla. gerek gençlerimize gerekse çocuklarımıza yönelik çok güzel projeler yapılıyor. Örneğin, eğer, 12 öğrenci bir araya geliyorsanız istediğiniz her alanda, robotik kodlamadan tutun da el sanatlarına, İngilizce kurslarına kadar her alanda kurslar açılabiliyor. Ben zaman zaman özellikle kız öğrencilerimizle Denizli’de bir araya geliyorum ve öğrencilerimiz bu durumdan memnuniyetlerini dile getiriyorlar." dedi.

'Araştıran Bir Gençlik İstiyoruz'

AK Parti iktidarları döneminde özgüveni yüksek, kişisel gelişimini tamamlamış gençlerin eğitimi için önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade eden Nilgün Ök, “Yönetilen bir gençlik değil, yöneten bir gençlik, millî ve ahlaki değerlere bağlı, üreten, araştıran bir gençlik istiyoruz. Bu doğrultuda gençlerimize, sporcularımıza ve tüm milletimize hizmet edecek olan, bir hizmet bütçesi olan Gençlik ve Spor Bakanlığı görmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.