Haberdenizli.com

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK, TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi maddeleri hakkında bir röportaj gerçekleştirerek vatandaşları bilgilendirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK, “Son dönemlerde vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde, çeşitli konulara ilişkin düzenleme yapılması ihtiyacı doğmuştu, biz AK Parti olarak verdiğimiz kanun teklifi ile yeni yıla girmeden vatandaşlarımızın Devlet ile herhangi bir sorunu olmaması adına Devletin vatandaş için olduğu ilkesiyle hareket ederek bu önemli düzenlemeleri yoğun bir mesai harcayarak çok hızlı bir şekilde; önce üyesi olduğum Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, sonra da TBMM Genel Kurulu’nda onaylanarak yasalaşmasını sağladık." dedi.

Vergi Yapılandırması Bozulanlara Yeni Hak; Başvurular Şubat Ayına Kadar Uzatıldı

Ök, "2018 yılı Mayıs ayında yürürlüğe giren yapılandırma Kanunu sonrası borçlarını yapılandırmak üzere  başvuran ancak ilk iki taksiti ödeyemediği için bu hakkını kaybeden vatandaşlarımıza yeniden bu haktan faydalanmalarına imkân verecek bir düzenleme yaptık. Vatandaşlarımız, taksitlerini 2019 yılı Şubat ayının sonuna kadar öderlerse daha önceki yapılandırma haklarına aynen devam edebileceklerdir." dedi.

Kanun teklifi maddelerinden biri olan Trafik Kanunu değişikliği ile ilgili düzenlemeden de bahseden ÖK, “ Hepinizin bildiği gibi; Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan fiillere uygulanan ceza tutarlarının 18 Ekim 2018 tarihinde yapılan düzenlemeyle trafik cezaları artırılmıştı.  Kanundan kaynaklanan ve her yıl yeniden değerleme oranında arttırılması gereken bu cezaların tekrar artırılması doğru bir uygulama olmayacaktı. Yaptığımız bu Kanun değişikliği ile bu durumun önüne geçmiş olduk.”  Dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda da bu madde lehinde önemli katkı verdiğini ifade eden ÖK, "6360 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde; Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları ile emlak vergisinden istisna süresinin ve bu yerlerde içme ve kullanma suları için ücretin en düşük tarifenin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde belirlenmesine ilişkin uygulama süresi 2018 yılında doluyordu. Bu süreyi uzatarak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın imkanları doğrultusunda lehine bir karar aldık" ifadelerini kullandı.

Ayrıca bu madde ile söz konusu yerlerde Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan bazı istisna hükümlerinin uygulama süresi ile tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüşen beldelerde içme ve kullanma sularından alınacak ücretin mevcut en düşük tarifenin yüzde 50'sini geçmeyeceğine ilişkin uygulama süresini 31/12/2022 tarihine kadar uzatıldığını ve söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız için önemli olan bu düzenlemenin hayırlı olmasını diledi.

ÖK, "Yine; çiftçilerimizin de sürekli dile getirdiği arazi varlığı az olan küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla bir Kanuni düzenleme gerçekleştirdik. 6964 sayılı Ziraat Odaları Ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nun 20'nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "yüzde 2'si" ibaresi "yüzde 1'i" şeklinde değiştirilerek arazi varlığı az olan küçük çiftçilerin belirlenmesiyle alakalı kanunda değişiklik yapılmak suretiyle asgari ücretin yüzde 2'si olan ziraat odaları aidat alt sınır yüzde 1'e düşürüldü. Böylece dönem başına alınan ücret çiftçilerimizin lehine yarı yarıya düşürülmüş oldu. Çiftçilerimizden bu konuda yoğun talep gelmesi üzerine taleplerini gerçekleştirmiş olduk" şeklinde konuştu.

ÖK, “TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Kanun teklifi ile ilgili olarak yapılan Kanun değişikliklerinin vatandaşlarımızın lehine olan düzenlemeler olduğunu, 2019 yılında da AK Parti olarak vatandaşlarımıza yararı olacak, onların işlerini kolaylaştıracak yasal düzenlemeleri sırasıyla hayata geçireceğiz” dedi.