Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandum çalışmaları kapsamında, Denizli’nin Kale ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. İlçe meydanında yapılan mitinge, Bakanın yanı sıra, AK Parti il Başkanı Necip Filiz, Kale Belediye Başkanı Erkan Ayla ve vatandaşlar katıldı.

Kendisinin de tütün tarlalarında çalışan biri olduğunu belirten Zeybekci, çift sürmesi, tütün ekilmesi gibi birçok konuda tarlalarda çalıştığını kaydetti. Zeybekci, “15 yaşında bir kış boyunca, ovada çift sürdüm. İki beygiri bir araya getirip demir sabanla çift sürdüm. Yine 15-16 yaşlarındayken 25-30 gün boyunca patosa yevmiye gittim. Hepsini belirim. Rabbim, IMF’nin bir zamanlar Türkiye Cumhuriyetine ekonomi bakanı atadığı bir zamanlara karşı, sizin tütün tarlalarından yetiştirdiğiniz kardeşiniz bugün ekonomi bakanı oldu, Allah’a şükürler olsun” dedi.

Büyüme rakamları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Zeybekci,  “15 Temmuz’dan sonra ha bugün ekonomik kriz, ha yarın ekonomik kriz dediler. Ha bugün böyle olacak, ha bugün şöyle olacak. Dün akşam yine tevatürler ortada. Allah’ın izniyle bu millet bir daha namertlere geçit vermez. Böyle şeyler olduğu zaman bunların sesleri tık diye kesiliyor. Tek ayak üzerinde kırk tane yalan söyleyen, gittiği her yerde, minibüsler elinizden alınacak, muhtarlıklar kapanacak, lokantalar kapanacak ellerinden alacaklar gibi bir siyaseti, böyle bir yalanı Türkiye bugüne kadar görmedi. Türkiye’de böyle bir fırıldağı analar daha doğurmadı, böyle biri yok. Dün Türkiye büyümede dünyada rekorlar kırıyor tık yok. Eğer kötü bir şey olsaydı var ya, Allah, Allah, bakın söylüyorum zilleri takar oynardı. Eğer bir şey geri gitseydi” dedi

İhracat rakamlarında Mart ayında cumhuriyet rekorunu kırdıklarını belirten Zeybekci, “Bakın dün Türkiye büyüme rakamları açıklanan tüm AB ülkelerinden daha fazla büyüdü. Dün Türkiye OECD’nin açıkladığı 46 ülke arasında en fazla büyüyen ülke oldu. Dün Türkiye G-20 ülkeleri arasında büyüme rakamları açıklanan 3’üncü ülke oldu. Dünyanın 16’ıncı ülkesi olduğunu, Avrupa’nın 6.büyük ekonomisi olduğunu bir kez daha teyit etti. Bakın tüm bu hengameye rağmen, sabah buraya gelmeden ihracat rakamlarını açıkladık. Mart ayı ihracat rakamların açıkladık. Bakın bunu yaklaşık 20 günden beri söylüyorum ve demiştim ki, cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırıyoruz, diye. Birileri zannediyor ki, biz öylesine orada konuşuyoruz. Bugün açıkladık, Mart ayında cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu ihanetlere rağmen bunu yaptık” diye konuştu.

Koalisyonların milletin kanını emdiğini belirten Zeybekci, “Bakın 1970 yılına gelindiğinde aynı şeyi yaptılar. 1971 12 Mart Muhtırası ile indirdiler Demirel’i, 1980’e kadar 11 tane koalisyon hükümeti kuruldu. Türkiye 10 sene yukarı gidiyor, 15 sene aşağı gidiyor. Türkiye 5 sene yukarı gidiyor, 10 sene geriye gidiyor. Türkiye Özal döneminde 10 yukarı gitti, sonra yine 15 sene  geriye gitti. Aynı yöntemi kurdular, aynı formülle Türkiye’yi soydular. Bugüne kadar bu milleti soyup soğana çevirirken, bu aziz millet ite uğursuza maskara ederken, hep aynı formülle yaptılar. Türkiye’yi hep koalisyonlar döneminde al aşağı ettiler. Türkiye’yi koalisyonlar döneminde gittiler, IMF’nin kucağına oturttular” diye belirtti.

“Sosyal güvenlik sistemi en büyük kara delik”

Siyasi yarışlar nedeniyle geçmişte 30 yaşına gelen insanların emekli edildiğini belirten Zeybekci, sosyal güvenlik kurumunun bu ülkenin en büyük kara deliklerinden biri olduğunu kaydetti. Zeybekci, “Sosyal güvenlik sistemi 1991 yılında fazla veriyordu. Bugün sosyal güvenlik sistemi en büyük kara deliğidir. Bu milletin başının en büyük belasıdır. Biz ödedik, biz ödemeye devam edeceğiz, çocuklarımız ödemeye devam edecek. Neden yaptılar bunu, bu faturayı neden biz ödedik, kıytırıktan bir koalisyon kurmak için. Demirel ile İnönü koalisyon kursun diye. Tek başına iktidar olan Özal, aşağıya insin, bunlar koalisyon kursun diye yapıldı” şeklinde konuştu.

 16 Nisan’da CHP’nin genel başkan hastalığından kurtulacağını kaydeden Zeybekci, CHP’lilere selam söyleme çağrısında bulunarak, Türkiye’de siyasetin normalleşeceğini ifade etti. Hedeflerinin Türkiye ile AB arasında toplamdaki ticareti zirveye çıkartmak olduğunu belirten Zeybekci, 2017’nin sonu ve 2018 yılının başında tüm alanlarda ekonomik entegrasyonu, gümrük birliğini geliştireceklerini kaydetti.

“İlçe ve Belediye Başkanı ile Muhtarları ile iddiaya girdi”

Bakan Zeybekci, Çameli ilçesinin bir önceki seçimdeki yüzde 80’lik oy oranının üzerinde, Kale ilçesinin ‘Evet’ çıkarması durumunda, Kale Belediye Başkanı Erkan Ayla, AK Parti Kale İlçe Başkanı Yılmaz Baylavlı ve mitinge katılan muhtarlara ile iddiaya girerek, takım elbise alacağını sözünü verdi. Ancak oran geçilmediği takdirde, ilçe ve belediye ile muhtarlar Bakan Zeybekci’ye takım elbise alacak.