HABERDENİZLİ.COM

Mesajında; Mustafa Kemal Atatürk’ün; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa ettiğini söyleyen Başkan Filiz; “Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır” dedi.
Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadeler yer verdi:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'ü; sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde; saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal;  Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. 
Yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. 
O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ''O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır.
10 Kasımlar, O'nun bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasımların Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.
Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.
Ezelden ebede yaşayacak olan büyük Türk milletini, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında yola çıkmak, başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.
Ülkemiz Gazi'nin gösterdiği hedef doğrultusunda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Gazi’nin en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğu kadar milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen 
Atatürk'ün mirasına ; ‘Bağımsız Türkiye’ idealiyle, ülkemizi ‘Muasır medeniyetler seviyesi’ne çıkarma hedefiyle ‘Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız’ diyen Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimiz’in  icraatlarıyla; Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, O’nun ideal ve arzuları doğrultusunda; muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''