HABERDENİZLİ.COM

Miracın; Göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuk olduğunu vurgulayan Başkan Filiz yayımladığı mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimizin, arşı alaya yükselerek Cenab-ı Hakkın sırlarına vakıf olduğu mucizevî bir lütfün biz insanlığa armağan edildiği bir gecenin yıl dönümündeyiz. Bu gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç kandilini hep birlikte idrak edeceğiz.

Miraç: tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur.

Miraç, Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir.

Bu kutlu yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah'ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın faydasına değerler üretme, özveri, paylaşım, mesuliyet, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere ulaşma vardır

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkandır. Rabbim; Bu vesileyle bizleri Miraç’ın hikmetinden, faziletinden, feyiz, lütuf ve bereketinden istifade edenlerden eylesin.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin miraca çıkmasıyla bize verilen müjdeye nail olan ümmetimizin Miraç Kandilini kutluyor; Tüm Dünya’yı etkisine alan ve ülkemizde’de görülen Coronovirüs salgınının bir an önce ortadan kalkmasını, karanlık günlerin geçip selamete kavuşmayı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum."