HABERDENİZLİ.COM

30 Ağustos’un Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Başkan Filiz mesajında: “Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperhane mücadele, emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin 97 yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız”dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırıldığını ve istiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandığını dile getiren Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Kahraman ordumuzun o gün vermiş olduğu destansı mücadele, halkımızın kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden, hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak, bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biri olmuştur.
30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, Vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. 
O gün kazanılan zaferin mutluluğunu ve gururunu bu günde yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz.  
Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. 
Herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerlerimiz, çizilecek sınırımız ve paylaşılacak devletimiz asla ve asla yoktur. 
Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından; Bu şanlı ve şerefli mücadelenin mirasçıları olarak, birlik ve beraberliğimizi canımız pahasına koruyarak ve ülkemize yapılan her türlü iç ve dış saldırı karşısında tek yürek olarak cevap vermelktir. Bunun yanın da ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yad ediyorum. 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bizi, geçmişin şanlı tarih sayfalarından dersler çıkararak geleceğin yeni ve güçlü Türkiye’sine ulaştıracak feyzi ve inancı pekiştirmesini diliyorum.”