Haberdenizli.com

Af  Konusu , Danıştayın “Andımız” ile ilgili kararı ve İttifak hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Bizim referansımız millettir. Her zaman milletimizin sesine kulak veririz. Milletimizin razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenlemeden yana olmayız” dedi. 

Devlet Kendisine Karşı İşlenen Suçları Af Yetkisine Sahiptir

başkan Filiz, “Af bekleyen kişilerden ailelerinden bahsediliyor. Ama madalyonun bir de öteki yüzü var. Cezaevlerindeki bu kişilerin mağdur ettiği, canını yaktığı kişilerin aileleri de var. Bunların yanan yürekleri, acıları, mağduriyetleri ne olacaktır. İçeridekilerin hepsi kader mahkumu değildir ki. Hepsi devlete karşı suç işleyen değildir ki devletimiz af etsin. Vatandaşlarımıza karşı suç işleyenleri biz affedersek onların yüzüne nasıl bakacağız. Biz adil davranmaya mecburuz” dedi.

Cumhur İttifakı Milletimizin Eseridir

Cumhur İttifakı’nın büyük işler başardığına değinen Başkan Filiz, şunları kaydetti: "Değer verdiğimiz, önemli kazanımlardan biri olan bu ittifak bu zemini hazırlayan milletimizin bir eseridir. MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor. AK Parti ve MHP ayrı partilerdir. Farklı düşündüğümüz konularda herbirimiz kendi yolumuzu takip ederiz. AK Parti Türkiye’nin her bir köşesinde aday çıkarabilecek ve çıkardığı adaylarla da iddiali bir partidir. Belediyecilikteki başarımız, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet ve projeler ortadadır. Şehrimizde’de AK Parti Belediyelerimizin vatandaşlarımıza kazandırdıkları tesis ve hizmetler ortadadır. Önümüzdeki yerel seçimler de de Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse 19 İlçe belediyemiz de başarılı olarak 20 de 20 yapacağımıza şüphem yoktur."

Milletimizin En Büyük Ve En Etkili Andı İstiklal Marşımızdır

Andımız konusuna da değinen başkan Filiz, “Danıştay öğrenci andından yetki aşımı yaparak bu düzenlemeyi iptal etmiştir. Milletimizin bunlarla meşgul edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Milli kimlik kapsayıcı olmalıdır, kuşatıcı olmalıdır, kimseyi dışlamamalıdır. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır. Cumhurbaşkanımızın da grup toplantımızda vurguladığı üzere   “ Milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır" ifadelerini kullandı.