“GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ ORDU!”
  
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ilçe ziyaretleri kapsamında Güney ilçesinde mahalle muhtarları ve parti teşkilatı ile bir araya geldi.  Milletvekili Şahin Tin’in gündeminde, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı vardı. Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin bu harekâtı, çoğu güçlü devlete ve önleme girişimlerine karşı devlet olma isteğini ortaya koyarak yürüttüğünü söyledi. 

“SAVUNMA SANAYİMİZ GELİŞTİ VE BÜYÜDÜ”

Türkiye’nin böylesine önemli bir harekâta girişebilme gücünün en önemli ayaklarından birisinin de sağlam ekonomisinin varlığıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin, “Eğer şuan yaptığımız Fırat Kalkanı ya da Zeytin Dalı operasyonlarını 15 sene önce yapsaydık ekonomimiz zorlanabilirdir. Oysa bugün Allah’a şükür 16 yılda geldiğimiz noktada ekonomimizi sağlam temeller üzerine oturttuk ve çoğu reformu hayata geçirdik. Artık orada attığımız her bombanın maliyetini, kalkan her uçağın yakıtını çok rahat biçimde karşılayabildiğimiz, savunma sanayi alanında büyüyüp kendi silahımızı ve mühimmatımızı üretebildiğimiz için ekonomimiz bu operasyonlardan şu an hiç etkilenmiyor” şeklinde konuştu.

“NİYETLERİ TÜRKİYE’Yİ ZAYIF DÜŞÜRMEKTİ!”

Bölgede planı olan emperyalist güçlerin, Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile yükselişini fark ettiğini ve durdurmak için çoğu oyuna giriştiğini dile getiren Milletvekili Şahin Tin, “367 garabeti üzerinden yapılmak istenenler. Ergenekon tertibi, Gezi olayları, 17-25 Aralık kumpkatiyenrı, MİT tırlarının durdurulması, 15 Temmuz’daki hain kalkışma gibi hareketler, Türkiye’nin önünü kesmeye yönelikti. Onlar bugünlerin geleceğini biliyorlardı. Çünkü öyle planlamışlardı. İstedikleri bugün geldiğimiz noktada ekonomisi zayıf, oldubittilere itiraz edemeyen, boyun eğen bir Türkiye idi. Eğer bunu sağlayabilmiş olsalardı, bugün ihanetin koridorunu çoktan tamamlamış ve istedikleri kukla devleti kurmuş olacaklardı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’deki maşaları vasıtasıyla çevirdikleri oyunların amacını artık çok daha iyi anlayabiliyoruz. Şunu iyi bilsinler ki; milletimizdeki iman, vatan sevgisi ve liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var son derece hainler emellerine katiyen ulaşamayacaklar” dedi.

“BAĞCILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bağcılık sektörünün problemlerinın belirlenmesi ve çözüm tavsiyeleri geliştirilmesi için kurulan komisyonun üyesi olduğunu hatırlatarak, “Bugün Güney ilçemizi ziyaret ettik. Vatandaşlarımızla, teşkilatımızla bir araya geldik.  Güney ilçemiz genelde tarımla, bağcılık, zeytin üretimi ve kekik ve tütün üretimi yapmaktadır. Biz mecliste yeni bir görev aldık. TBMM’de bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin problemlerinın araştırılarak alınacak tedbirlerin belirleme edilmesi maksadı ile kurulan araştırma komisyonunda görev aldık. Denizli Milletvekili olarak siz üzüm üreticilerini temsil etmemiz gerektiğini düşündük. Üreticilerimizin problemlerinı doğru belirleme etmek ve gerekli yerlere transfer etmek için görev aldık. İlk toplantımızda bağcılarımızın ve üreticilerimizin hatta şaraplık üzüm üreten üreticilerimizin problemlerinı da ilettik. Nelerin yapılabileceğini, daha fazla nasıl destekler yapılabileceğini, çiftçimizin nasıl daha fazla kazanabileceğini anlattık. Bunun üzerine bu dönemde ciddi çalışmalarımız ve incelemelerimiz olacaktır. Üreticilerimizin ürünlerinin daha kaliteli ve daha pazarlanabilir olması için nelerin yapılacağını ayrı ayrı belirleme edeceğiz. Üreticilerimizin daha çok kazanması için gereken ne varsa yapacağız. Yaş üzüm ihracatı için gerekli ölçütlerin çiftçiye aktarılmasını sağlayacağız. Yaş üzüm satışının tüccara kaptırmamak için neler yapılabileceğini konuşacağız. Gerek üzüm üreticiliği yapan çiftçilerimize gerekse üzüm mamulleri yapan üreticilerimizin sorunlarını ve çözüm tavsiyelerimizi belirleyeceğiz. Bu rapor ederı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza, Başbakanımıza, Meclis Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi.