Haberdenizli.com

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün ÖK, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ev sahipliğinde düzenlenen "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" törenine katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında düzenlenen törenle imzalandı. 

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesine İlişkin İmzalar Atıldı

Düzenlenen törene katılan Nilgün ÖK, söz konusu protokolün kadınların iş hayatında ticari işbirliğini geliştirme amacı taşıdığını kaydetti. Milletvekili ÖK, “Kadınlarımızın iş hayatında çok daha güçlü ve kurumsal bir şekilde yer almalarının önünü açacak bu çalışma ile girişimci, üretimde yer alan kadınlarımız çok daha iyi çalışmalara imza atacaktır. Söz konusu protokol kurumsal dayanışmayı teşvik ederek, hali hazırda 174 olan kadın kooperatifi sayısının artmasına, kurumsal yapılarının güçlendirilmesine ve sürdürülebilirliklerinin sağlanmasına yol açacaktır” dedi.

Kadınlarımızın İş Hayatında Daha Çok Yer Almaları ve Ticari İşbirliklerinin Geliştirilmesi İçin Denizli’mizde Kadın Kooperatiflerinin Desteklenmesine Öncülük Edeceğiz.

İmzalanan protokolün sadece kadınlara yönelik olmadığını, ülke ekonomisine de artı değer kazandırılacağını kaydeden Milletvekili ÖK, “Tarımda sektöründe çalışan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın kalıcı hizmetler yaratabilmeleri, kadınlarımızın işgücüne katılımlarının arttırılması, sosyal ve ekonomik yönden kişisel gelişimlerini desteklemek amacını güden bu çalışmada kadın kooperatiflerine her tür desteğin verilmesi hedefleniyor. Denizli özelinde konuşursak, bu proje vesilesi ile; Denizli kadınlarımızın girişimci ruhu ile devletimizin destek ve teşvikleri birleşince güzel bir tablo ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu doğrultuda; yakın dönemde Denizli’mizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılmasına ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.