Haberdenizli.com

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 1. maddesi üzerine lehte şahsı adına Meclis Genel Kurulunda konuşma yaptı. Mevlidi Nebi haftasını tebrik ederek sözlerine başlayan Milletvekili Şahin Tin, devamında hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı da rahmetle andığını, ailesine sabır ve başsağlığı dilediğini söyledi. 

“Tasarı Gecikmiş De Olsa Bir Zarurettir”

Milletvekili Şahin Tin, “Seçim dönemlerinde sıkça yaşanan bir kargaşanın daha önüne geçmek adına yerel seçimlerin arifesinde mühim bir düzenleme yapıyoruz. Görüşmekte olduğumuz tasarı ile STK yöneticilerinin genelde ve yerelde siyasette aktif rol almasının önünü açıyor ve teşvik edici nitelikte olmasını sağlıyoruz. Siyasi aktörler gibi, oda, borsa ve birliklerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımız, toplumun nabzını tutan, beklentilerinden haberdar olan, çözüm yollarını da bilen teşekküllerdir. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşlarımız için bu tasarı gecikmiş de olsa bir zarurettir” ifadelerini kullandı.

“Çözüm Üretiyoruz”

Milletvekili Şahin Tin; “Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine, aday olamamaları veya seçilememeleri halinde eski görevlerine dönme imkânı sağlıyoruz. Bu şekilde bahse konu teşekküllerin başkanı ve yönetim kurulu üyesi seçilenlerin hak kaybına uğramalarının önüne geçmiş oluyoruz. Böylelikle demokrasinin “Kazanılmış hakların devlet güvencesinde olduğu” ilkesini de uygulamış oluyoruz. AK Parti olarak, her zaman demokrasiyi tabana yaymanın, ülke yönetimine katılımı en yüksek seviyelere çıkarmanın yollarını aradık ve bu noktada çözüm üretmeye çalıştık” dedi.

“İşi Ehline Teslim Etmek Önemli”

Konuşmasında yasal düzenlemenin işadamlarının, sanayicilerin, esnafların kısacası toplumun en temel ihtiyaçlarını karşılayan sektörlerin çatı kuruluşları olan oda, borsa ve birliklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ülke yönetiminde aktif yer almaları için de kaçınılmaz bir fırsat olduğunu dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Sivil toplum örgütlerimizin yönetime katılmasının sorunlara süratli çözüm bulabilmenin en makul yolu olduğunu odalarda görev yapmış birisi olarak çok iyi biliyoruz. Atalarımızın işaret ettiği gibi; “Damdan düşenin halini damdan düşen bilir”… Bir ihracatçının, bir makina sanayicisinin, bir hammadde üreticisinin, bir ithalatçının ve esnaf kesimini temsil eden birliklerin yöneticilerinin ülke yönetiminde yer almasının, işleyişi ne derece hızlandıracağı, hepimizin malumudur. Zaten demokrasinin gereği de budur. İşi ehline teslim etmek önemli, bu nedenle yönetime katılımın önüne engel olan tüm tıkanıklıkları açmamız gerekiyor. Hassas bir dönemde yaptığımız bu düzenleme ile iş âleminin talep ve önerilerini bilen iş insanlarının daha aktif yönetime katılımı, sektörlerin sorunlarına çözüm üretme ve neşter vurma anlamında son derece kıymetli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi. 

“Örnek Uygulamalara İmza Atıyoruz”

Milletvekili Şahin Tin; “Ekonomimizin yoğun saldırılara maruz kaldığı bir dönemde, bahse konu teşekküllerin yöneticilerinin de şehirlerimizin ve ülkemizin yönetiminde elini taşın altına koymasının, gelişmemize ve güçlenmemize daha da büyük katkı sunacağı aşikârdır. İnanıyoruz ki; Türkiye yeni stratejiler, yol haritaları sayesinde hedeflerine daha kolay ulaşacak, dünyanın sayılı ülkeleri arasında en üst sıralardaki yerini pekiştirecektir. Her gün yeni hamlelerle dünyaya örnek olacak nitelikte dev projeleri hayata geçiren ve destansı hamlelere imza atan Türkiye, bu alanda da ayağındaki prangaları kırmış olacaktır. Düzenlemenin oda, borsa ve birlik başkanları ile yönetim kurulu üyelerine, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.