HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs 1919 ruhunun Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünlere getirdiğini belirterek, “100 yıl boyunca bizi ayakta tutan bağımsızlığımıza olan sevdamızdır. Bağımsız ve Büyük Türkiye ideali, 19 Mayıs ruhunun ta kendisidir ve dünya durdukça var olacaktır” dedi.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesinin temelinde, Türk Milleti’nin ödünsüz bağımsızlık sevdasının yattığını ifade eden Gökbel, “Bizi zafere taşıyan ve emperyalizmin boyunduruğundan kurtaran da bu sevdadır, bu ruhtur. O günden bu yana 100 yıl geçmiştir. Bir asır boyunca emperyalizm, Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçmemiştir. Bunları kimi zaman darbelerle, kimi zaman taşeron terör örgütleri yoluyla gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Kimi zaman da içimizdeki satılmış alçakları kullanma yoluna gitmişlerdir. Lakin başaramadılar, başaramayacaklar. 100 yıl boyunca bizi ayakta tutan bağımsızlığımıza olan sevdamızdır. Bağımsız ve Büyük Türkiye ideali, 19 Mayıs ruhunun ta kendisidir ve dünya durdukça var olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesindeki gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır” dedi.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ!

19 Mayıs’ın gençlere bayram olarak armağan edildiğini ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimizin omuzlarında şanlı yürüyüşünü sürdürecektir. Gençlerimize güvenimiz tamdır. Bağımsızlık sancağı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimiz tarafından çağlar boyunca elden ele aktarılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hem vatandaşlarının, hem de içinde bulunduğu coğrafyadaki halkların ümidi olarak var olmaya devam edecektir. Bağımsızlık aşkımızı tüm dünyaya ilan ettiğimiz 19 Mayıs’ın 100. Yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mukaddes topraklara kanını, terini akıtmış, canlarını ortaya koymuş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Rabbim bu aziz millete nice 100’ncü yılları coşkuyla kutlamayı nasip etsin” dedi.