AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin milletçe bastırılmasının 1. Yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Darbe girişimine karşı ilk andan itibaren karşı çıkarak meydanları dolduran Denizli halkının demokrasi destanı yazdığını vurgulayan Başkan Filiz; “15 Temmuz’da Ankara’ya ulaşacak yüzlerce komandonun gidişini engelleyen Denizli, bu uğurda verdiği mücadele ile vatan hainlerinin gerçekleştirmeyi planladığı kalkışmanın da kaderini değiştirdi.  Denizlililer darbe kalkışmasına karşı evlerine kapanmayarak yollara düştü ve 550 komandoyu Ankara’ya götürecek kargo uçağının havaalanına inişini de engelledi. Komandoların Ankara’ya gidişini durdurarak darbenin çok daha kanlı olmasının önüne geçen Denizlililer adeta demokrasi destanı yazdı” dedi.

 Mesajında “ Tarih tekerrürden ibarettir derler; değildir! Tarihi iyi ve doğru bilecek olursak tarih tekerrür etmez diyen başkan Filiz;  Bu sefer milletimizin iradesi vesayeti yendi. İlahi kudretin yardımıyla, fani hiçbir güç karşısında eğilmedi, şer odaklarına, teröre, terör işbirlikçilerine, hain FETÖ’ye karşı aziz milletimiz yüreğindeki iman ve vatan sevgisiyle destan yazdı” dedi.
O gecenin her anı vatan aşkı, milli irade bilinci ve kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Başkan Filiz; “Bundan tam bir yıl önce yaşanan ve toplumsal hafızamızda karanlık bir yer edinen 15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin kararlılığı ve birlikteliğiyle engellenmiştir. O gece milletimiz, tüm fertleriyle, farklılıklarını, siyasi görüşlerini geride bırakarak, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet parolasıyla birleşmiş, tek yürek halinde hareket etmiş ve darbe girişimini def etmiştir. Halkımız demokrasiye sahip çıkmıştır ” dedi.

İnanıyorum ki, milletimizin sergilediği bu ruh ve şuur beraberliği, bundan sonra darbelere ve milleti hiçe sayarak milletin arkasından vesayet güçleriyle iş tutma devrine son vermiştir diyen başkan Filiz; “ Millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyecektir ve bu ülkede seçimle iş başına gelenler, ancak seçimle kalacak veya seçimle gidecektir” şeklinde konuştu. 
Ülke olarak büyük bir badire atlatıldığını ifade eden Filiz, devamla şunları söyledi:

“ Mesele İstiklal ve İstikbalimiz. Hain darbecilerin bu kalkışması neticesinde büyük bir badire atlattık. Milletçe tek vücut olup püskürttüğümüz demokrasiye yönelik bu saldırının ardından başlayan, devlete nüfuz etmiş örgüt unsurlarını kararlılıkla temizleme süreci ise hala devam ediyor. O süreçte, vatanına, iradesine, hükumetine ve Başkomutanına sahip çıkan ve sokaklara, meydanlara çıkan Aziz Milletimize minnettarız. 15 Temmuz Demokrasi zaferi, dini, dili, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun bütün bir Türkiye’nin mücadelesi ve mazlum milletlerin zaferidir. O gece tarihimizde ilk defa siyasi partileriyle, medyasıyla, kurumlarıyla ve bu ülkenin gerçek sahipleri 7’den, 70’e bütün halkıyla, milletimiz bir birlik havası oluşturmuştur.

Ülkemiz üzerinde hesapları olanlar bilmelidir ki, hiçbir hain çete ve oluşum bizi kutlu yolumuzdan, bu aziz millete hizmet etmekten alıkoyamayacaktır. Kahramanlık ve demokrasi destanı yazan, tankların karşısında diz çökmeyen bu aziz milletin fertleri olmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyoruz. Rabbim sonsuza kadar bu vatanı ve milleti payidar eylesin. Böyle hainlere bir daha fırsat vermesin İnşallah.
Vatanına, bayrağına, demokrasisine sahip çıkan, hainleri geri püskürten gazilerimize ve kahraman milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Bu vesile ile 15 Temmuz’da tüm Denizlili hemşerilerimizi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına davet ediyorum.
O karanlık geceyi ve o gün bu ülke için şehit ve gazi olan kahramanları ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’ O karanlık gecenin yıldönümünde bir kez daha bir araya geleceğiz, vatan hainlerine bir kez daha ‘Biz her zaman burada olacağız, bu kutsal ülkeyi asla hainlere teslim etmeyeceğiz’ diyeceğiz.”