HABERDENİZLİ.COM

Başkan Filiz yayımladığı mesajında “ Demokrasimizin temel taşı ve milletimizin güzide temsilcisi muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü tebrik ediyorum” dedi. 
Ülkemizde muhtarlık müessesesinin, 19 Ekim 1829 günü kurulduğunu ve o günden buyana muhtarların yurdun dört bir köşesinde hizmetlerine devam ettiğini hatırlatan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:
 “ Yerel demokrasi kültürümüzün en eski örneğini temsil ederek mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerin halkla bir araya gelmesinde köprü vazifesini üstlenen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan ve yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Biz siyasetçiler, muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Şehrimizin en ücra köşesinde yapılması gereken çalışmalar ve hemşehrilerimizin beklentileri hususunda muhtarlarımızla istişare ediyor, mümkün olduğunca onlarla birlikte, hizmetin halka hızlı bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz.

2002'den bugüne kadar birçok alanda gelişim ve değişim içinde olan Türkiye, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında da devrim niteliğinde adımlar atmıştır. Muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir. Hak ettikleri özlük haklarına AK Parti Hükümetleri döneminde kavuşmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirli periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Siyasi hayatı boyunca demokrasinin yerelden başladığına ve büyük devlet olmanın yolunun yerelden geçtiğine inanan Cumhurbaşkanımız, her fırsatta muhtarlığın önemine vurgu yapmaktadır. Bizler de bu anlayışla muhtarlarımızla sürekli işbirliği halinde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizin gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında, vatandaşa doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur ve olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Hem milleti, hem de devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlenen, demokrasimizin seçilmiş neferi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hep birlikte güzel bir Denizli ve güzel bir gelecek için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler her zaman sizlerin yanında olacağız.”