30 Ağustos zaferinin 95’inci yıl dönümünde bir mesajı yayınlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “ Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şeref ve şanla dolup taşan necip milletimiz, bundan tam  95 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.” İfadelerini kullandı.

Anadolu topraklarından yaşayan kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsunaynı ülkü etrafında buluştıuğunu ifade eden Filzi,  “Milletimiz, son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini göstermişlerdir” şeklinde konuştu.

Filiz açıklamasının devamında şunları söyledi;

“İçine düşmüş olduğu çok zor bir süreçten, sabırla, azimle, her türlü yokluk ve imkânsızlıklara rağmen inançla, imanla Milli Mücadele’ye giren milletimiz; bütün cephelerden zaferlerle çıkmış ve en son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük zafere ulaşmıştır.”

“Bu büyük zafer, milletimiz için tarihi boyunca kazanılan pek çok zaferden farklı bir kazanımı ifade etmektedir. Çünkü “Artık bitti, bir millet ve devlet tarihe gömülüyor” denildiği anda, bütün olumsuz şartlara rağmen, varlığını, birliğini koruduğu, dirliğini ve devletini yeniden kurduğu bir zaferdir bu zafer.”

“Dünya durdukça devleti ile, yurdu ile, birlik, dirlik ve düzeni ile varolacak olan Milletimiz, tarihinin her döneminde farklı farklı görünümlerle karşısına çıkan, varlığına, bekasına yönelik tehditlere karşı her zaman muhteşem bir cevabı olmuştur. Her zaman, her şart altında da olacaktır.”

“Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına musallat olan mihrakları, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir.”

“Bilinmelidir dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen mihrakların, bugün yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya çabalamaları beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır. Dün olduğu gibi bu gün de Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.”

“95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az Millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır; ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.”

“Bu vesileyle, Aziz Türk Milletine 30 Ağustos zaferinin büyük mutluluk ve gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; Büyük Türk Milletini ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzu kutluyorum.”