Denizli’nin sanayi alanında son yıllarda yaptığı atılımlar hem Türkiye’nin hem de bölgenin dikkatini çekti. Tekstilin yanında mermer, makine ve gıda konusunda önemli yol kat eden Denizli, artık bu sektörlerini yeni kurulacak olan organize sanayi bölgelerinde birleştirecek. Denizli’de kurulacak olan yeni organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi veren AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin ekonomik anlamda 2023 hedefinin 5 organize sanayi bölgesi ile güçlü bir ekonomiye sahip kent olmak olduğunu belirtti.

KENTİN EKONOMİK KİMLİĞİNİ BİLİYORUZ

Ekonomi Bakanı’nın Denizli’den olmasının kent için büyük bir avantaj olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin, “Hem Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci hem de Milletvekili olarak şahsım her şeyden önce sanayici kimliğine sahibiz. Dolayısıyla sanayicinin yaşadığı zorluklarını, çektiği sıkıntıları yakından biliyoruz. Bu nedenle her zaman sanayicimizin yanında olmaya gayret ediyor, onların istekleri, talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

İLK HEDEF OSB’LERİ RESMİLEŞTİRMEK

Belirledikleri ilk hedefleri arasında Denizli’deki organize sanayi bölgelerini resmileştirmek olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “İlk hedefimiz organize sanayi bölgelerini resmileştirmek. Bunun için ilk adım olarak Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin resmileştirme çalışmalarını bitirdik ve Denizlili sanayicimize bin dönümlük araziyi kazandırdık” dedi.  Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgilide çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Artık Denizli makine üretimi konusunda da kendisini geliştirdi. Birçok firmamız makine üretimi yapıyor, bunları hem yurt içine hem de yurt dışına satıyor. Bunun için Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız süratle sürdürüyoruz. Şuanda yer tespiti yapıldı. TOKİ ile görüşmeler yaptık. Modern bir üretim merkezi oluşturmak için TOKİ’ye yaptırmayı hedeflediğimiz Makine ihtisas organize sanayi bölgesi, ucuz bir şekilde sanayicimizin hizmetine sunulacak” dedi. 

2023’TE 5 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2023 yılına kadar Denizli’de organize sanayi bölgesi sayısını 5’e çıkaracaklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “İzmir yolu üzerinde oluşan sanayi alanımızla ilgili Gümüşler Islah Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesi konusunda çalışmalarımız var. Mermer Organize Sanayi Bölgesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Çardak Organize Sanayi Bölgesi ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladığımızda Denizli’mizde 5 yeni Organize sanayi Bölgesi daha oluşmuş olacaktır” dedi.