HABERDENİZLİ.COM

Bu noktada Türkiye'ye yönelik ABD saldırılarına karşı;Cumhurbaşkanı ve İç İşleri Süleyman Soylu'dan sonra Denizli'de ilk tepki;ilk dik duruş Çivril'den ve Cahit Özkan'dan geldi. Kurban Bayramı sırasında memleketi Çivril'de ilçe teşkilatında üyelerle buluşan Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan; gerek Türkiye ile ilgili, gerekse Çivril Belediyesi'nin ABD'ye karşı olan boykotu hakkında konuştu .

TÜRK MİLLETİ ABD'Yİ STRATEJİK BİR MÜTTEFİK OLARAK GÖRMEMEKTEDİR
 

Artık Türk Milletinin ABD'yi stratejik müttefik olmadığını açıklayan Cahit Özkan, bu duruma gelinmesinin nedenini ABD olarak gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:
"ABD bu milletin dostu olmadığı stratejik müttefiki olmadığını görmüş olduk. Bakınız bu necip millete sorsanız; Denizli'nin 19 ilçesine sorsanız' zorda kalsak ABD'den yardım istesek'; ABD'den yardım eli gelirmi diye sorsak Büyük Milletin ABD'ye olan inancı bitmiştir. İnanç kalmamıştır bu millette.Ama Kaybeden ABD'dir. Bundan sonra tekrar güven vermesi gereken ABD'dir. Bizler elimizden geleni yaptık.
Türkiye binlerce yıllık devlet geleneği olan bir millettir. Türkiye santajla, tehditle, rotası, istikameti belirlenen bir ülke değildir. Düşmanlık yapanlara bu millet akseri, ekonomik, siyasi cevabı verecektir.
Hep birlikte göreceğizki; ülkemiz Rusya, Çin gibi ülkeler ile ticaretini ve işbirliğini arttırdıkça; ABD daha çok zora düşecektir"dedi.

ÇİVRİLLER ABD'Yİ BOYKOT EDEREK BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİ YAKMIŞLARDIR

Çivril'deki Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven önderliğinde gerçekleşen eylem hakkındada konuşan Cahit Özkan; "Çivril ;Anadolu'nun tapusunun alındığı Miryokefalon savaşının yapıldığı topraklardır.
Miryokefalon Haçlı saldrısına karşı yapılmış bir savaştır. Haçlı ordusu topyekün bozguna uğratılmıştır. Miryokefalon'dan sonra Anadolu'nun ismi 'Rum diyarından, 'Türkiye'ye çevrilmiştir. Tarihimizde bu kadar çok önemli bir savaştır.
Çivril ise bu savaşın yapıldığı topraklardır. Aynı zamanda Büyük Taaruzun gerçekleştiği topraklardır. Milletimizin İstiklal ve İstikbali söz konusu olduğunda Çivrillier genlerinden aldığı bu özellikle;gereğini yapmış,Türkiye düşmanlarına gerekli cevabı vermişlerdir. ABD'ye karşı milli ve yerli duruşu Dünya'ya göstermişleridir. Allahın izni ile Çivril'den yakılan ateş;Tüm Türkiye'ye yayılacaktır. Milletimize ve devletimize bir saldırı olduğunda Çivrillier gerekli cevabı vermeye devam edeceklerdir.
Başta Belediye başkanımız olmak üzere tüm Çivrillilerimize tebrik ediyorum"dedi.