Türkiye Cumhuriyeti’nin ; Muazzam bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, hayranlık verici bir milli şuurun eseri olduğunu vurgulayan Başkan Filiz; “Türkiye Cumhuriyeti; Şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakârlıklarla vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir” dedi.

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerliyoruz” diyen Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz, her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaktadır.

AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 97. yılında olduğu gibi 100.yılına da; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma gayretiyle, hep birlikte yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.

AK Parti İktidarıyla ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacak ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Cumhuriyetimizin 100′üncü kuruluş yıldönümünde her açıdan güçlü, lider, büyük ve yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz

Al bayrağımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutladığımız bu anlamlı gün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün istiklal kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyorum."