AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 16 Nisan Referandumuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında PAÜ’de bir konferansa katılan Özkan sürpriz bir şekilde ‘hayır’ standını ziyaret etti. Burada 'Hayır Kampanyası' yürüten gençlerle konuşan Özkan, yeni sisteme 'Neden Evet?' denilmesi gerektiğini anlattı. Burada bir süre gençlerle sohbet eden Özkan ve beraberindeki heyet, hayır kampanyası yürüten gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Özkan daha sonra Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne geçti. Fakülte kantininde gençlere seslenen Özkan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin neler getireceğini anlattı. Yeni sistemle, söylenenin aksine Meclisin daha da güçleneceğini belirten Özkan, "Yasama organı idari yasaların peşinden koşacak." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle, milletin kuracağı hükümetleri yalnızca milletin indireceğini vurgulayan Özkan, 5 yıl boyunca göreve gelen bir hükümetin, popülist politikaları değil, milletin yararına olacak icraatçı politikalar üreteceğini kaydetti. Cahit Özkan, yeni sistemle birlikte yargının da tamamen tarafsız bir kimliğe bürüneceğini belirtti.