Özkan mesajında; “Bugün, aziz milletimizin ülkesinin düşman postalları ile çiğnenmesine müsaade etmediği “15 Mayıs Milli Mücadele Günü”nün 98. yıl dönümünü idrak ediyoruz. 
15 Mayıs; aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıktığı, vatan sevgisini canından üstün tuttuğu, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyduğu önemli bir gündür.
Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgalinden 4 saat sonra Denizli sancağını alarak; “Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz.” diyerek milli mücadele ruhunu ateşlemiştir.
Bu sebeple Denizli, işgale karşı duran ilk şehirlerdendir. Böyle bir destansı mücadelenin ilk adımının şehrimizde atılmış olması bizim için büyük bir gururdur.
98 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz’da da Denizli halkı, alçak darbe girişiminden kısa bir süre sonra demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkmıştır. Kadriye bacılar, Serdar yarbaylar ecdadı gibi hainlere karşı canlarını siper ederek yeni bir destan yazmıştır.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.