HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Milletvekili Cahit Özkan Baklan ve Beyağaç İlçe Kongrelerinde partililere seslendi.  Özkan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde; 

"Gençlik, Bütün Milletlerin En Önemli Sermayesidir"

Hepimiz küçük yaşlarımız dan itibaren "Gençlik geleceğimizdir" ifadesini duya geldik. Bugün büyüklerimiz ve bizim kuşaklarımız, her zaman bu ifadeleri içi boş bir edebiyattan, retorikten ibaret olduğunu zannettik. Ancak bir de baktık ki, insanoğlu çabucak büyüyor, olgunlaşıyor. Bu yüzden gençlik bütün milletlerin en önemli sermayesidir. Gençliğini sağlıklı nesiller olarak yetiştiren, ilim ve irfan sahibi olarak hayata kazandıran bütün milletler, dünyanın müreffeh, zengin ülkeleri olmuşlardır. Onun için AK Parti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde en başından itibaren, en büyük yatırımı her zaman siz değerli gençlerimize yapmaya gayret etmiştir ve bu gayretini sonuna kadar da sürdürmeye devam edecektir. 

"Hedefimiz %50+1 Değil, Hedefimiz 80 Milyon"

Teşkilatlarımızın yenilenmesi ve 2019 da milletimizi zaferlerle buluşturmak tarihi bir öneme sahip. Onun için teşkilatlarımız yenilenirken benim bir görevim kalmadı demek bizim siyasi anlayışımızda dava bilincimizde yoktur. Ancak Çanakkale'de, Yemen'de, Trablus'ta, Sarıkamış'ta, Kocatepe'de, Cumhuriyetimiz kurulurken, benim görevim var mı dediler mi? O görüş bu görüş demeden hep beraber omuz omuza vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve namusumuza nasıl sahip çıktı isek, bugün de aynı şuurla ülkemizin bekası için, 2019 seçimleri için çalışmak zorundayız. Bu ülke düşerse, AK Partili, CHP'li, şu görüş, bu görüş demeden hepimiz düşeriz. Sonra bu günlere dönmek mümkün olmaz. Onun için hedefimiz %50+1 değil, hedefimiz 80 milyon. AK Parti teşkilatları olarak bu bilinçle çalışacağız. 
"2002'de 100 Milyar Olan Bütçemizi Bugün 600 Milyar Liraya Çıkardık"

2002 den önce bu ülkede gayri safi milli hasılamız 100 milyar lira olduğunu belirten Özkan, “Bu 100 milyarın yüzde 50 si de blok şeklinde faize gidiyordu. Geriye kalanın yüzde 2.2 si eğitime harcanıyordu. Yüzde 2 si ulaştırmaya gidiyordu. Yol bile yapamıyorduk yani. Yüzde 2 si savunma sanayinde tamir masrafı olarak kullanıyorduk. Böylesi çökmüş bir ülkede bütçenin geriye kalan kısmıyla da maalesef ancak maaşlar ödenebiliyordu. Bugün 600 Milyar lira Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesi var. Onun %22 sini eğitime harcıyoruz. Bütçemizi artık faize değil, yerli savunma sanayine, otoyollara, köprülere, şehir hastanelerine harcıyoruz. Duble yollarımızı 6 bin km'den 26 bin km'ye ulaştırdık. Otobanlarımızı artırdık, katladık, tünellerle ülkemizi birbirine bağladık. Doğudan batıya, kuzeyden güneye hızlı tren hatları döşedik."

"CHP Atatürk'ü Asla Temsil Edemez"

Konuşmasında ana muhalefet patisi ağır bir dille eleştiren Özkan, “Biz bunları yaparken birileri de ihanet eden hainlerle beraber iş tuttu. Bakınız CHP bu ülkede bu ülkeye kast eden düşmanlarla, terör lobileriyle beraber hareket ettiği artık apaçık ortadadır. CHP'lilere kızmayınız. Onlar bu CHP'ye, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'le beraber hareket ettikleri gerekçesiyle onlara oy veriyor.  Ama  CHP Atatürk'ü asla temsil edemez. Onun için Gazi Mustafa Kemal'in emanetine sahip çıkma gayesiyle CHP'ye oy veren hemşerilerimize gideceğiz, anlatacağız. Biz bu davanın Türk Milletinin, İslam Coğrafyasının, dünyada barış ve huzur bekleyen bütün insanlığın umudu olduğunu anlatacağız. Allah'ın izniyle onlar da birgün bu davaya gönül verecekler.  

"Kudüs Müslümanların İlk Kıblesi ve Kırmızı Çizgisidir"

Filistin, yüzyıllar boyu farklılıklara tahammülün, hilal, haç ve davut yıldızının bir arada barış içinde yaşadığı bir merkez olmuştur. 1917'de Osmanlı'nın bölgeden çekilmesinin ardından, tam 100 yıl boyunca Filistin, Şam, Bağdat kan ve gözyaşına boğuldu. Sürgünler, iltica hareketleri, soy kırımlar.. İşte İsrail’in yaşattığı o zulümler, Cenin'de, Gazze Şeridi’nde, Sabra ve Şatilla'da ve buna benzer yüzlerce Filistin kentinde, binlerce, on binlerce Filistinli'nin şehit olmasına, bir zamanlar bizim gönül coğrafyamızın içersinde olan bölgede, kan ve gözyaşını maalesef egemen kıldılar. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir ve kırmızı çizgisidir. Kudüs’ün statüsünün korunması hayati bir öneme sahiptir. İslam dünyası ve arap ülkeleri Kudüs’e karşı üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmelidir.

"Birleşmiş Milletler Değil, Dünya Silah Üreticileri Birliği"

"Dünya beşten büyüktür" diyoruz. Çin'i, Amerika'sı, İngiltere'si, Rusya'sı bakıyoruz bunlar bugün dünyada neyin birliğini kurmuşlar? Nedir bu birleşmiş milletler? Bu isim yanlış bir isim. Bu isimin gerçeği "Dünya silah üreticileri birliği"dir. Bu silah üreticileri diyorlar ki silahları üretiyoruz her türlü konvansiyonel her türlü kitle imha silahımız var. Birbirlerimizi öldürüyoruz. Bunu yapmayalım diyorlar. Ne yapalım? İt iti ısırmaz anlayışıyla bir birlik kuralım, İslam coğrafyasını da tatbikat bölgesi yapalım. Silahlarımızı onlar üzerinde deneyerek, onlarda petrol de var. Veririz silahı, alırız petrolü. Onlar kan ve gözyaşına boğulur, fitne ile ihanetle, ihtirasla. Biz de gül gibi yaşarız diyorlar.