AK Parti Milletvekilli  Cahit Özkan Kanada'da Türk vatandaşlarına Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlattı. Mississauga kentindeki Anadolu İslam Kültür Merkezi'’nde Türk vatandaşlarına hitap eden Özkan, Referanduma sunulan anayasa değişikliğinin, sadece AK Parti ve MHP ile değil, meclis dışındaki siyasi partilerle de üzerinde uzlaşılan bir metin olduğunu belirtti. Özkan, "Bu değişiklik, Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in ve hatta Bülent Ecevit'in de istediği bir sistemdir." dedi.
Daha sonra Toronto'daki Türk vatandaşlarla bir araya gelen Özkan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin Yeni Türkiye'nin önünü açacağını söyledi.

"Yeni Sistem 'Bağımsız Yargı'yı getirecek"

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin geçmişteki bütün liderlerin isteyip de yapamadığı bir sistem olduğunu vurgulayan Özkan, Türkiye’nin özellikle yargı konusunda çağ atlayacağını belirtti. 600 Milletvekilinin 3'te 2 çoğunluğuyla üyeler seçeceğini ve bunun da yargı için tarafsız kişiler demek olduğunu belirten Özkan, bu yöntemle yargı mensuplarının tamamen tarafsız olacağını vurguladı.

"İstikrarsız hükümetler vatandaşlarımızı yurtdışında iş, aş aramaya mecbur kıldı" diyen Özkan, vatandaşımız Toronto'da eğer iş aramaya mecbur kılınmışsa, bir daha bu tür sorunların yaşanması için 16 Nisan Referandumu'nda "Evet"e mecburuz." ifadelerini kullandı.