16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla esnafları ziyaret eden Başkan Filiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin detaylarıyla anlattı. 2. Sanayi Sitesi ve Kaleiçi esnafını ziyaret eden Başkan Filiz; balık pazarında tezgahın arkasına geçip balık sattı ve  Demirciler Caddesi’nde Demirci Ali Usta ile ‘eğe’ salladı. Başkan Filiz, 16 Nisan'da yapılacak referandumda ‘evet’ oyu isteyerek, "Halkımızı ne kadar bilgi sahibi yaparsak, referandum sonuçlarından da o kadar evet çıkacağına inanıyorum" dedi.


Referandum öncesi sağduyu ve destek çağrısı yaparak, esnaflara süreçle ilgili detaylı bilgi veren Filiz," Güçlü bir Türkiye için yeni sistem oldukça önemli bir yere sahip. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin geleceği açısından da çok önemlidir. İnanıyorum ki vatandaşlarımız en doğru kararı verecektir "ifadelerini kullandı. 


Esnaf ziyaretleri sırasında  neden “evet” denmesinin detaylarını anlatan Filiz, şu ifadeleri kullandı;  “Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunları sona erdirmek için hizmetlerin daha hızlı ve etkin olabilmesi için her şeyden önemlisi gelecek yıllardaki planların hızlı uygulanabilmesi için ‘evet’ demeliyiz. Yeni sistem daha hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir modeldir. Bu referandumda devlet millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine dur diyeceğiz. Daha demokratik daha özgür bir Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Tüm halkımızın 16 Nisan’da çok yüksek oranda “evet” diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı ve umudu görüyorum. Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz.16 Nisan’a kadar mahalle, mahalle, sokak sokak, ev ev, gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğiniz anlatacağız.” dedi.