ÖZVERİ İLE YERİNE GETİRİLEN ÖNEMLİ BİR GÖREV

Gazeteciliğin, gerçekleri araştırma ve kamuyu doğru kaynaklardan en etkin şekilde aydınlatma mesleği olduğunun altını çizen Başkan Filiz; “Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan,ilimizde faaliyet gösteren yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajansları temsilcileri olmak üzere yerelden ulusala tüm değerli basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi.

Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

KİŞİ HAK VE HÜRRİYETLERİNE SAYGILI VE OBJEKTİF BİR YAYINCILIK

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basınımız ve basın çalışanlarımız, aralıksız yerine getirdikleri bu önemli görevlerin yanı sıra, milletimizin yaşadığı olağanüstü dönemlerde de önemli vazifeler üstlenmişlerdir.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir.

BASIN, MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

DUYARLI VE BAŞARILI ÇALIŞMALARLA KATKI SAĞLAMIŞLARDIR

Bütün bunların yanında ; Gerek ülkemizin gerekse Denizli’mizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşünceler  ile; Görevlerini özveriyle yerine getiren, ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, Ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.