HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Çal 6. Olağan İlçe Kongresi'nde partililerine seslenen Ekonomi Bakanı Zeybekci, iktidarın Türkiye'nin daha güzele daha iyiye ulaşmak için var gücüyle çalıştığını söyledi. Bakan Zeybekci, "Dünya kazan, biz kepçe dolaşıyoruz. Avrupa'daki dostlarımıza hep aynı şeyi söyledik; Türkiye ile uğraşanlar iflah olmaz. Olmuyor. Bakın Almanya'ya; hükümet kuramıyorlar" dedi.
Konuşmasında "Gerek yurt içinde gerekse yurtdışında her yere gidiyoruz. Ayak basmadık yer bırakmıyoruz. Niçin? Onurlu, şerefli ve başı dik Türkiye için" diyen Bakan Zeybekci, ana muhalefetin tavrını da eleştirdi. Zeybekci, CHP için "Necip Fazıl Kısakürek, yıllar öncesinden söylemiş; "Bizim muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır!" demiş. Yıl 1956 imiş. CHP için söylemiş. Hiçbir şey değişmemiş, hâlen aynı. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bunlar siyaseti, yalan söylemenin mübah olduğu bir yer olarak görüyorlar. Söz söyledik mi doğru söyleyeceğiz.” İfadelerini kullandı. 
Bakan Zeybekci son olarak yeniden aday olmayan AK Parti Çal İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz ile yönetimine görevlerini helal getirmeden teslim ettikleri için teşekkür etti. Kongrede tek liste ile sandığa giden partisinin yeni ilçe başkanı Yüksel Yılmaz ile yönetimine de başarılar diledi.

Kongre, Bakan Zeybekci'nin başkan Kocagöz'e plaket vermesi ve ilçe yönetimi ile fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.