HABERDENİZLİ.COM

İki günde yaklaşık 7 bin 500 km yol yapan Bakan Zeybekci, yurtdışı seyahatinde Başbakan Binali Yıldırım'a eşlik ediyor. Başbakan Yıldırım, yanında bazı bakanlarla İstanbul'dan, Bakan Zeybekci de İran'ın başkenti Tahran'dan, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'ya gitmek için hareket etti. Zeybekci, İran Maden, Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari ile Türkiye-İran 26. Dönem KEK Toplantısının sonuç bildirisini imzaladıktan sonra Londra'ya geçti.

Başbakan Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da İngiltere'de.

Bakan Zeybekci'nin de yer aldığı heyet, Başbakan Binali Yıldırım'a refakat ettiği İngiltere ziyareti kapsamında Londra'da İngiliz yatırımcılarla görüştü. Türk heyet, "dünya devi" olarak nitelendirilen firmaların CEO'larıyla biraraya geldi; Türkiye'ye yatırım yapmaya devam etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, her iki ülke heyetleri arasında çeşitli konularda bilgi alışverişi oldu. Ekonomiden askeriyeye, Suriye'den dünyadaki güncel gelişmelere kadar bir çok konu masaya yatırıldı. Görüşmelerde iki ülke arasındaki işbirliği de ele alındı.