HABERDENİZLİ.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akgün Şirketler Grubu ve Karşıyaka Pazarlama oertaklığında  kurulan Duratiles Konsept Mağaza açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Kütahya’da lise okuduğu dönemde tuğla fabrikalarında çalıştığını anlatan Zeybekci,  “Kütahya’da porsuk çayının olduğu havzada eski tuğla yapan ocaklar vardı. Bizde liseyi okurken Cumartesi günleri amelelik yapardık. Eski tuğla ocaklarında çalışmak çok zordur. Tuğla işimiz var, marangozluk var, inşaatçılık var. İmamlık var. Tütüncülük var. Ekincilik var. Hepsini beceririz Alllah’a şükür. Elimizden gelmeyen yapmadığımız iş kalmadı. Bir amelenin çocuğu bu dönemde,  halkın ve  milletin iktidarı döneminde Ekonomi bakanlığı yapıyor.”  diye konuştu. 

Akgün şirketler Grubu ile gurur duyduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, “Dünyada inşaat malzemeleri sektörü Türkiye’den soruluyor. Türkiye, Dünya inşaat sektöründe ve dünya mütehatlik listesinde 2’inci sırada. 400 miyar dolara yaklaşan dünyadaki çok önemli projeleri artık Türkiye yapıyor.  Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’da Türk İnşaat sektörü yapıyor. Türki mühendisleri yapıyor ve Türk malzemeleri kullanılıyor. Dünyanın en büyük havalimanında kullanılan seramiklerde Akgün’ün ürettiği malzemelerden oluşuyor.” İfadelerini kulandı. 

15 SENE ÖNCE OSAYDI TÜRKİYE DARMADAĞIN OLURDU

Türkiye’nin felaket tellallarına rağmen çok farklı noktalara geldiğinin altını çizen Zeybekci, Şuanda Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberi bundan 15 sene önce olsaydı Türkiye’de yer yerinden oynardı, darmadağın olurduk.  Türkiye’de Cumhurbaşkanı Başbakanın önüne bir Anayasa kitapçığı attı Türkiye darmadağın oldu.  Şimdi aslanlarımız , Mehmetlerimiz bırakın kitap atmayı yeri göğü düşmanın başına yıkıyor elhamdülillah Türkiye’de negatif yönde tüy kıpırdamıyor. Bu coğrafyada söz söyleyecek biriz varsa bu da Türkiye’dir.”  dedi. 

ASKERLERİMİZ SURİYE’DE BARIŞI TEMİN EDİP GERİ GELECEK

Türkiye’nin bu güne kadar sessiz kalmasını acizlik zannedenler olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci, “Bize yan gözle bakan içerde ve dışarda kim varsa bu milletin evlatları hesap sormaya başladı ve hesap sormaya devam edecekler. Onları o beton yığınlarının arasına gömecek, Suriye’de barışı temin ederek geri gelecekler.” Diyerek sözlerini tamamladı.