AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Referandumda milletin  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘Evet’ dediğini hatırlatarak, özgürlüklerin, demokrasinin ve kalkınmanın istikrarı için yapılan bu değişikliğin pek çok yasada değişiklik yapılmasını zorunlu kıldığını söyledi.

 Önümüzdeki sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üzerinde çok büyük sorumluluklar getirdiğin belirten Özkan, ”Başta meclis iç tüzüğü olmak üzere yapılacak değişiklikler 2019 seçimine kadar tamamlanması ve yeni anayasal sürece tüm kurum ve kuruluşların adaptasyonun sağlanmasının gerekliliği ortadadır. Bu bağlamda içtüzüğün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne işlerlikkazandırmak için yeni anayasal düzene intibakının sağlanması meclisin üzerinde büyük bit vazife olarak durmaktadır.” dedi. 
İç tüzükteki değişikliğin zorunluğu olduğunu vurgulayan Özkan, “Mevcut iç tüzüğün yapılan anayasal değişikliğine uyum göstermediği ve bu bağlamda bütün partilerin bu değişikliği sağlamak üzere bir araya gelmesi zorunludur.  İnşallah iç tüzükte yapılacak değişiklik ile milli iradenin tecellisi tam anlamıyla sağlanacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin etkinliğini artacaktır.” ifadelerini kullandı. 

“160 kanunda değişiklik yapılacak”

Meclis Adalet Komisyonu üyesi de olan AK Parti Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan, yeni sistemle birlikte çok sayıda kanunun da değişeceğini söyledi. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu başta olmak üzere yaklaşık 160 kanunda değişiklik öngörüldüğünü kaydeden Özkan, “Bu kanunlarda yapılacak değişiklik, 16 Nisan’da yapılan Anayasa Halkoylamasını çok daha fazla anlam kazandıracaktır.” değerlendirmesinde bulundu. Anayasaların doğrudan uygulama kabiliyetine sahip düzenlemeler olmadığının altını çizen Özkan, ”Yapılacak yasal düzenlemeler yeni anayasanın anlam kazanmasını ve özgürlüklerin ve demokrasinin işlerlik kazanmasını sağlayacaktır. Bunun için TBMM, bu sorumluluğun altından kalkarak Türkiye’nin önünü açacak adım atacaktır.” dedi.