HABERDENİZLİ.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hafta sonu Özay Gönlüm’ü anma etkinlikleri kapsamında Almanya’ya gitmişti. Seyehat öncesi Almanya Bakan’ın programını iptal etmiş fakat daha sonradan sorun çözüme ulaşmıştı. Zeybekci’nin  Almanya ziyaretinin ardından Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild’de yapılan bir haber ise tepkilere neden oldu.

Söz konusu haberde Zeybekci hakkında  “Pazar günü Erdoğan'ın en sadık bekçi köpeği olan ve üç yıldır Ekonomi Bakanı olarak görev papan Nihat Zeybekçi’yi Köln’e gönderdi. Nihat Zeybekci provakatif söylemleri ile tanınıyor. Erdoğan karşıtları Zeybekci’yi sıçan olarak tanımlıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan bu habere ilk tepki Nihat Zeybekci’den geldi. Alman hükümetini tutumunu ve gazeteyi eleştiren Zeybekci, "Almanya'da demokrasiyle bağdaşmayan yasaklara çanak tutan Bild, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve hükümetinin bir bakanına izahı mümkün olmayan ve ağır hakaret içeren ifadelerle saldırmıştır.  Asla kabul edemeyeceğimiz bu çirkin saldırının; habercilik kisvesinde gazetecilik adı altında yapılıyor olması çok daha vahimdir. Haber olarak nitelendirilemeyecek söz konusu yazının, pervasızca iki ülke arasındaki dostluğu zedelemek ve toplumlarımız arasındaki iyi ilişkileri bozmaktan öte bir işlevi olamadığı aşikârdır.” diye konuştu.

ZEYBEKCİ ŞİKAYETÇİ OLACAK

Gazetenin yapmış olduğu hakaretlerle ilgili olarak yasal işlem başlatacaklarını açıklayan Zeybekci, “Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin resmi makamlarını temsil eden kişileri hedef alan böyle seviyesiz hakaretler sadece şahısları değil o ülkenin bütün vatandaşını hedef almaktadır. Bu çerçeveden yaklaşım ile söz konusu yayın ile ilgili yasal işlemler başlatılacak ve sonuna kadar takip edilecektir.” dedi. 

Almanya’ya demokrasi göndermesi yapan Zeybekci, “Almanya ve sınırlı da olsa bazı Avrupa ülkelerinden gelen her fırsatta kaynağı ve savunucu olduklarını iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, basit insani etik kurallarına aykırı uygulamaları üzülerek takip etmekteyiz. Demokrasinin temeli olan milyonlarca vatandaşımızın bilgi alma ve seçme hakkını ihlali anlamına gelen yasakçı hiçbir uygulamayı kabul etmemiz mümkün olmadığının altını çizerek; tarihi dostluğumuzun ve ekonomik bağlarımızın olduğu ülkelerde aklıselimi göreve davet ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.