HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, İdlib de yaşanması muhtemel bir insani krizin çözümünden, bölgede yaşanan gelişmelere kadar çok önemli değerlendirmelerde bulundu. 

“İNSANİ KRİZLERE SESSİZ KALAMAYIZ”

Türkiye’nin her platformda insani krizleri çözme konusunda duyarlı ve kararlı davrandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Vicdanları yaralayan insani konularda Türkiye’nin susmasını kimse beklemesin. Suriye’nin İdlib kentinde yaşanması muhtemel saldırılarla ilgili oluşacak olan sivil katliamın önüne geçmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Rusya ve İran başta olmak üzere görüşmeler yapılarak çok kritik bir süreç yönetildi. Nihayetinde yapılan görüşmeler semeresini verdi ve bugün İdlib’te yaşanması muhtemel insani krizin önüne geçilmiş oldu. Bu ve benzeri konularda birçok ülke sessizliğini korurken Türkiye her zaman elini taşın altına koymaktan geri durmamıştır. Suriye’nin geleceği bölgenin istikrarı bakımından elbette önemlidir. Burada yaşayan Suriyelilerin çektiği acılar artık son bulmalı, bölge halkı yurduna yuvasına geri dönmelidir. Kısacası bölge huzura kavuşturulmalıdır. Bunun içinde Türkiye olarak Suriye’de yaşanan zulmün sona ermesi konusunda atılan adımları bir insani sorumluluk olarak değerlendiriyoruz” dedi. 

“TERÖR TEHDİTLERİNİ BERTARAF EDECEK GÜCE SAHİBİZ”

Türkiye’nin terörün kökünü kazıma konusunda son derece kararlı olduğuna değinen Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye’nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu kararlılığı sayesinde Afrin’de, Cerabrus’ta ve El’bab da güvenli bir şekilde insanların hayatlarını sürdürdüğünü görüyoruz. Yine Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan terör hadiseleri artık kahraman güvenlik güçlerimizin feraseti ve cesareti sayesinde bertaraf edilmiş durumda. Artık Bölge halkı huzur içinde günlük yaşamlarını sürdürüyor. Yine bölgede yaşayan çocuklarımız okullarında eğitim öğretim evrelerini daha güvenli bir şekilde devam ettiriyorlar. Milletimizin milli duruşu ve engin vatan sevgisi ile kahraman asker ve polisimizin mücadelesi ihanet çukurlarını bir bir kapatmıştır. Türkiye terör tehditlerini bertaraf edecek güce ve teknik donanıma fazlasıyla sahiptir. Tarih boyu yaşanılan hadiselere karşı ülkemizin sergilediği kahramanlıklar bunun yine apaçık bir göstergesidir” dedi.

“MAZLUMLARA KAPIMIZI SONUNA KADAR AÇTIK”

Savaşlar başta olmak üzere çeşitli insani gerekçelerle yurtlarından uzaklaşmış sığınmacı durumuna düşmüş hiçbir kimseye kapılarını kapatmadıklarını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Ekonomik durumu çok çok iyi olan ülkeler sığınmacılara kapılarını kapatırken Türkiye olarak terör belasından ve eli kanlı teröristlerden kaçan mazlum halklara kapılarımızı açtık.  Dünya’ya insanlık dersi verenler, sığınmacılara duyarsız kalırken biz zorda ve darda olanlara elimizi açtık, bu durumu bir insanlık görevi addedip yardımda bulunduk. Sadece Suriye’de yaşanan savaştan dolayı sığınmacı konumuna düşen yaklaşık 3.5 milyon mazluma kol kanat gerdik. Biz başkaları gibi sözler söyleyip gereğini yapmamazlık etmedik. Hem masa da diplomatik temaslarla, hem de saha da askeri operasyonlarla bölge insanına umut olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bizler eli kanlı terör örgütlerine hiçbir sığınmacının teslim edilmesine göz yumamayız. Türkiye olarak yaklaşık 4 bin kilometrekarelik bir alanı terör örgütlerinden temizleyerek bölgenin huzurlu hale gelmesini sağladık. Bunun neticesinde ülkemizde sığınmacı konumunda olan yaklaşık 260 bin Suriyelinin evlerine dönmelerini sağlamış olduk” dedi.