"BUNLARDA NAMUS, AHLAK KALMAMIŞ"
 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli ve ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ/PDY davaları ve burada şüphelilerin yaptığı savunmalara değinen Şahin Tin, FETÖ'cülerin kendilerini kurtarmak için her türlü iftirayı attıklarını, elebaşlarından aldıkları sözde fetva ile namus ve ahlaklarını yok saydıklarını ifade etti.
 

DAVALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de FETÖ/PDY davalarını yakından takip ettiklerini, bu davaların devletimiz ve milletimiz açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, "Davaların bir an önce sonuçlanması halkımızın vicdanını rahatlatacak. Ama şunu bilmemiz gerekiyor ki; bu büyük bir dosya. Bir taraftan davalar devam ediyor, diğer taraftan da yeni belgelere ulaşılıyor ve şifreli yazışmalar çözümleniyor. Bunların incelenmesi ve değerlendirilmesi de zaman alıyor" dedi.
 

İNANDIKLARI YAPI, İFTİRA VE YALAN ÜZERİNE KURULU

Davalarda, FETÖ'cülerin verdiği ifadelerin ve savunmaların tek noktadan gelen söylemler olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Mahkemelerdeki ifadelere ve savunmalara bakıldığında örgüt üyelerinde namus ve ahlak kalmamış. En başından buyana, bu işten paçalarını kurtarmak için her türlü iftirayı, pisliği atma gayretindeler. Kendilerini öbür dünyada yani baki alemde borçlu hissetmeyeceklerini sanıyorlar. Çünkü kendilerine liderleri öyle bir fetva vermiş. Halkın vicdanında davası görülüp karara bağlanmış FETÖ/PDY üyeliğinden yargılananların sahte ve yanlış söylemleriyle yine bir noktadan yönlendiriliyorlar. Böylelikle mahkemelerde hakim ve savcıların akıllarını karıştırmak istiyorlar. Adaletin tecelli etmemesi için her yolu deniyorlar" dedi.
 

BUNLAR ÇOCUKÇA EYLEMLER

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' hakkında da açıklamada bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 'CHP açısında bakıldığında güzel ve eğlenceli bir eylem. Ancak bu yaptıkları, onları arzu ettikleri ve düşündükleri sonuca taşımaz. Bunlar çocukça eylemler. Daha önce de defalarca aynı şeyi denediler. TBMM bahçesinde yürüdüler. Mecliste kendilerini kürsüye kilitlediler. Oturma eylemi yaptılar. Meclis içinde kavga çıkardılar. Yeter ki; milletin meclisi yasama, işini yapamasın! Meclisi çalıştırmanın haricinde her yola başvurdular. Oysa aslı görevlerini yerine getirmeleri yeterli. Muhalefet dediğin muhalefet gibi olmalı. Protestolarla meclisten çıkıyorum demelerle olmaz. Meclisin içinde durup demokratik mücadele yöntemlerini kullanmalı. Bunların neler olduğunu ana muhalefet aslında gayet iyi biliyor. Ancak işlerine gelmiyor. Komisyonlarda bile CHP'lilerle sağlıklı çalışmak mümkün olmuyor" dedi.
 

NEYİ, NEYLE SAVUNUYORSUN

CHP'nin FETÖ üyelerini koruduğunu ileri süren Şahin Tin, "Sen, FETÖ üyelerini mi koruyorsun? 17-25 Aralık Darbesi, MİT Darbesi, Bakan Darbesi, Medya Darbesi ve son olarak Askeri Darbe yapmak istediler ve bunlarla hep iç içe oldular. CHP'den halen bazı milletvekilleri teröristlerin cenazelerine katılıyor. Sen neye karşı neyi savunuyorsun? Önce halkın, vatanın, milletin yanında olacaksın. Türkiye'yi sen kime şikâyet ediyorsun? Bize hiç faydası olmayan ve iyi gözle bakmayan ülkelere şikâyete gidiyorlar. Bunlar, batının ülkemizin büyümesi ve gelişmesini engellemek gibi bir derdi olduğunu anlayamadılar" dedi.
 

MHP'NİN MUHALEFET ANLAYIŞINI DESTEKLİYORUM

MHP'nin muhalefet anlayışını desteklediğini belirten Tin, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, konu vatan, millet, bayrak ve devletin bekası olduğu zaman hemen harekete geçiyor ve doğrunun yanında duruyor. Halkımız da MHP'nin diğer muhalefet partileriyle arasındaki farkı çok net görüyor" dedi.