HABERDENİZLİ.COM

Ak Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK Türk Tarihinin Genel Akışı İçinde, Her Konuda Olduğu Gibi Kadın Hakları Konusunda Da Fark Yaratan Değişken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Varlığıdır. Ak Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yayınladığı mesajda; Ülkemizde kadınının konumu ve toplumsal alanda güçlenmesi için yapılan çalışmalar açısından dünyada istisnai ve özgün bir tarihsel deneyime sahip. Türk tarihinin genel akışı içinde, her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da fark yaratan değişken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün varlığıdır. Türk kadınına her zaman güvenmiş ve Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atmıştır.

ÖK: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadınlarımızın Fırsat Eşitliğinden Tam ve Etkin Şekilde Yararlanması Partimizin Temel Hedef ve Önceliklerimiz Arasında Yer Almaktadır.” “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınlarımızın fırsat eşitliğinden tam ve etkin şekilde yararlanması Partimizin temel hedef ve önceliklerimiz arasında yer almaktadır” diyen Ök; Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü var olabilmesi için kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık kavramını ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ile bu kavram 2010 yılında halk oylaması ile kabul edilerek anayasallaşmıştır.

ÖK; Türkiye, Hükümetlerimiz Döneminde Kadınların Siyasi, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Hayata Katılımlarının Güçlendirilmesi Amacıyla Örnek Nitelikte Çalışmalara İmza Atmıştır. “Türkiye, kadınların siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının güçlendirilmesi amacıyla örnek nitelikte çalışmalara imza atmıştır. Kadın hakları alanındaki başlıca uluslararası sözleşmelerin hepsine taraf olan Türkiye, kadınların toplum içindeki konumlarının ve haklarının geliştirilmesine yönelik olarak hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde daha sıkı bir işbirliğini desteklemektedir. Ayrıca, uluslararası platformlardaki muhtelif çalışmalara katkıda bulunmaktadır.” diyen ÖK; Ülkemiz, aynı zamanda, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda ilk uluslararası belge olan ve İstanbul Sözleşmesi olarak
da anılan Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin hazırlıklarına öncülük eden, bu sözleşmeyi çekincesiz olarak imzalayan ve onaylayan ilk ülkedir. Bu çerçevede, kadınlara karşı her türlü şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin, taciz ve istismarın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız, “kadına yönelik şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle sürdürülmektedir.

ÖK: “Kadınlarımızı Güçlendirmenin Ülkemizi Güçlendirmek Olduğuna Hep İnandık. Bundan Sonra Da Aynı Anlayışla Hareket Edeceğiz. Önümüzdeki Tarihi Dönemeçte Yükü Kadınlarımızla Birlikte Omuzlayacağız.” Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınların ekonomik ve sosyal alanda daha da fazla yer almaları için canla başla çalışıyoruz. Bizim dönemimizde kadınların istihdama katılma oranı yüzde 28'den yüzde 38'e, istihdamdaki kadın oranı da yüzde 21'den yüzde 30'a yükselmiştir.  Bugün, çalışma hayatındaki 9 milyon 122 bin kadınımız ülkemizin gücüne güç katmıştır. Önümüzdeki tarihi dönemeçte yükü kadınlarımızla birlikte omuzlayacağız. Güçlü Türkiye, Güçlü Kadınlar ile mümkündür. Bu duygularımla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyorum.