HABERDENİZLİ.COM

Manifestoda yer alması beklenen konular hakkında da bilgiler veren Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi: “İlkeli, gönül ve ekip belediyeciliğin anlamlarının sıralanacağı manifestomuz 31 Ocak 2019 Perşembe günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Açıklanacak manifestomuzda temiz belediyecilik, temiz toplum ve temiz çevrenin yanı sıra 'ekip belediyeciliği, gönül belediyeciliği ve ilkeli belediyecilik' başlıklarının yer alması bekleniyor.

Seçim beyannamemizin ana temasını; 16 yılda AK Parti’nin belediyecilik anlayışı, yerel yönetimlerde belediyeciliğin önemi ve manifestonun ana başlıklarının geniş anlatımı oluşturacak.
Ankara Arena’da düzenlenecek törenle açıklanacak manifestonun ana çerçevesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği, “1994 seçimleri ruhu” oluşturacak. Manifestoda ‘değer üreten şehirler’i oluşturma hedefi de anlatılacak. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK’da manifesto ele alınırken “Belediye başkanının görevi sadece yol, kaldırım, genel hizmeti vermek değildir. Belediye başkanı gönüllere girecek, bir sokakta hüzün varsa orada olacak, mutluluk varsa paylaşacak. Bunu yaptığı zaman zaten şehrin sorunları çözülecektir” yorumunu baz alarak şehirlerimizin, “yaşanabilir”, “güvenli”, “değer üreten” şehirler olmasına dikkat çekilecek.

Ayrıca 2014 yerel seçim manifestosunda tek cümle ile anlatılan dikey mimari yerine yatay mimari yapılmasına dair ifadeler daha geniş şekilde yeni manifestoda anlatılacak. 

Manifestoda, belediyelerin şeffaf olması gerektiği, “E-belediyecilik çalışmalarının artırılması” konuları da yer bulacak. Manifestoda  “sıfır atık” projesi de detaylı yer alacak. Geri dönüşümün önemi, doğal kaynakların korunması ve iyi işlenmesi, hava kirliliği ile mücadele konu başlıkları da bulunacak.”

Başkan Filiz, 31 Mart seçimlerine Denizli Teşkilatı olarak her daim hazır olduklarını ve hiç ara vermeden devam ettikleri saha çalışmalarını 31 Ocak manifestosundan sonra daha yoğunlaştırarak sürdüreceklerini belirterek; “ Denizli teşkilatımız Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı manifestomuzun tanıtım toplantısında tam kadro olarak orada olacaktır” dedi.