Toplantıda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda belirlenen AK Parti'nin bu yılki il ve ilçe kongre takvimi de ele alındı.

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Kongre seçim süreci’nin başladığını belirten Başkan Filiz; “ Kongre takvimimiz 19 Ağustos-12 Kasım'da ilçe, 18 Kasım 2017  ile 25 Şubat 2018 tarihleri arasında da il kongrelerinin yapılmasıyla tamamlanacak. İlçe ve İl kongre sürecimiz hayırlı olsun. İnşallah uyum içerisinde kongreye hazırlanacağız” dedi. 
4 Temmuz'da başlayacak delege seçimlerinin objektif ve sağlıklı bir şekilde yapılması için illerde gözlemci olarak komisyonlar kurulacağını vurgulayan Başkan Filiz; Kongre süreciyle ilgili kafalara takılan bütün hususları anlatan bir  "Kongre Rehberi" hazırlandığını bildirerek; Bu, Teşkilat Başkanlığımızın  hazırlayıp teşkilatlara verdiği bir rehberdir yani yol haritasıdır?" şeklinde konuştu.
 

YÖNETİM KURULU ÜYE SAYILARI AZALDI

Yeni alınan kararlarla yönetim kurulu üye sayıları’nın değiştiğini, nüfus bilgisine göre ilçe ve il yönetim kurulu sayılarında azaltılmaya gidildiğini ifade eden Başkan Filiz, “ yedek üye sayısı ise asil üye sayısının yarısı kadar olacak” dedi.
 

KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE KONUŞUYOR

Son günlerde kendisi hakkında üretilen yalan yanlış açıklamalara da değinen başkan Filiz: “CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar’ın tam anlamıyla araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle ‘ Mal bulmuş mağribi gibi’ sokağa fırlayarak basın toplantıları yapıp, ekranlarda boy göstermesi masumane değildir. Bundan sana bir şey çıkmaz . Ona tavsiyem birazcık araştırma yapması, mahcup duruma düşmemesi” dedi.
 

ALMANYA’NIN TUTUMU KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da katılacağı G20 zirvesi sonrası vatandaşlarımızla bir araya gelmek istemesine karşı Almanya Dışişleri Bakanlığının 'uygun olmadığına' dair açıklamasını’da eleştiren Başkan Filiz; Almanya’nın son bir yıldır Türkiye'ye karşı takındığı tutum son derece üzücü ve kabul edilemezdir. 15 Temmuz'dan sonra Almanya'nın FETÖ'cülere dönük tutumu , PKK sempatizanlığına ve PKK terör örgütünün Almanya içindeki faaliyetlerine dönük tutumu,Almanya'nın Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımıza dönük bu tutumu kabul edilebilir değildir” şeklinde konuştu.  
 

SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE HDP İLE OMUZ OMUZA

Konuşması’nda ; PKK'lı teröristler tarafından haince şehit edilen AK Parti İlçe başkanlarına rahmet ve ailelerine de sabır dileyen başkan Filiz; “Malumunuz geçtiğimiz günler de ; AK Parti siyasetinin iki neferi bu kutlu davamızda mücadele verirken hayatlarını kaybettiler. İnsanlarımız vahşi terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gördü. Teröristler Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde evininin önünde pusu kurdukları AK Parti İlçe Başkan Yardımcımız Orhan Mercan'ı ardından da  Van Özalp AK Parti İlçe Başkan Yardımcımız  Aydın Ahi’yi hedef almışlar ve şehit etmişlerdir. Ana muhalefet partisi lideri gecikmeli de olsa  baş sağlığı diledi, bu da güzel ama Kılıçdaroğlu PKK diyemedi, tıpkı önceden DHKP-C diyemediği, FETÖ diyemediği gibi. Üstüne üstlük sözde Adalet yürüyüşünde HDP’lilerle omuz omuza yürümeye başladı. Bu bir gaflet yürüyüşüdür. Herkes için Adalet. Peki şehit anneleri..? Babası gözleri önünde katledilen yavrular…? Onlar ne olacak.?  FETÖ'cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüş milletin yürüyüşü değildir. Adalet yürüyüşü hiç değildir. Üstelik adaletin aranacağı yer yollar değildir, meclistir, mahkemelerdir. Gezi'de nasıl ki mesele ağaç değildiyse bugün de mesele maalesef adalet değildir ” dedi.
 

15 TEMMUZ’DA AYNI YERDE NÖBETTEYİZ

Biz yürürsek milletimizle omuz omuza yürürüz diyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;  Biz 15 Temmuz’da demokrasiyi,vatanını savunan kardeşlerimizle omuz omuza olup şehitlerimizi anacağız” diyerek  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla düzenlecek anma programlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 
“ 11 Temmuz günü etkinlikler başlıyor. Bu takvim partimiz tarafından 7 Temmuz'dan sonra detaylı bir şekilde duyurulacaktır. Demokrasi nöbetine 15 Temmuz gecesi biz de katılacağız. 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. 15 Temmuz'da gazilerimizle beraber şehitlerimizi anacağız. Bu günü hep birlikte ihya edeceğiz. O gece Tüm Türkiye, Şehitler Köprüsü'nde, TBMM'de, 15 Temmuz'un sembolü olan bütün mekanlarda olacak , Biz de AK Parti Denizli Teşkilatı olarak , o gece verdiğimiz mücadelenin bir parçası olarak 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde anma törenlerimizi gerçekleştireceğiz. Demokrasi meydanında vatandaşlarımızla buluşacağız. Gençlik ve kadın kollarımız, belediye başkanlıklarımız bulundukları il ve ilçelerde törenlere iştirak edecekler. O gece AK Parti olarak, saat 00.26'da salaların okunmasıyla birlikte, tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi, diğer vatandaşlarımız, diğer sivil toplum örgütleri gibi 81 ilimizde daha önce demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. O 15 Temmuz mücadelesinin hatırlanması ve 15 Temmuz nöbetleri üzerinden müdafaasının yeniden anılması için yıldönümü gecesi demokrasi nöbetini tekrar tutacağız. Toplumunun her kesiminden vatandaşlarımızla  birlik, gelecek, bayrak, istikbal ve istiklal için tekrar yürüyecek meydanları dolduracağız. TBMM 15 Temmuz günü özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'teki toplantıya katılacak. Meclis’e ilk bombanın atıldığı saat olan 02.32’de TBMM Şeref Kapısı önündeki etkinliğe de katılarak, vatandaşlara hitap edecek. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Memleketimizin, milletimizin huzuru için hayatını hiçe sayan, şehit olan, gazi olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı güzel ömürler diliyorum.”