HABERDENİZ.COM

2023 hedeflerine giden yolda son viraja girdiklerine değinen Özkan; 24 Haziran sıradan bir gün değildir. Vesayet sisteminin bütün izlerinin silineceği karar günüdür”dedi.

Özkan’ın konuşmalarından satır başları şöyleydi:

KALKINMA HIZINI 3’ KATLADIK

24 Haziran seçimleri Türkiye Cumhuriyetinde yeni yönetim sisteminin bir değişim, dönüşüm tercihidir. Bu değişim, dönüşüm tercihinde inanıyorum ki halkımız süratle çok daha hızlı bir kalkınmanın, adeta sıçramanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir. Çünkü bizim Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için bir defa alışılmışın dışında bir tercih yapmamız lazım. 2002'den bu yana malum bire üç katladık. Bizim çok daha hızlı büyümemiz, çok daha hızlı yürümemiz lazım. İnanıyorum ki milletimiz, bu tercihini yurt içinde ve yurt dışında yapmak suretiyle, Türkiye bu akşam sandıklar açılıp sayım yapılınca, o beklenen tercihini yapmak suretiyle geleceğe yürüyecektir. Ben milletimin demokrasideki sağ duyusuna, şu ana kadar yapılan kampanyayı bir kenara koyup, bu sağduyuyla geleceğe yürüyeceğine inanıyorum.

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

 İşte bu ilkeyle yeniden Türkiye zihniyet dönüşümünü yakaladı. Türkiye’yi çok güzel günler bekliyor. İnşallah gelecek çok mükemmel olacak. Bakın sağlık alanındaki başarıları herkes biliyor. Bir iki örnekle sadece geçtim. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel örneği o şekilde vatandaşımızın layık olduğu en üst düzeye geçiriyoruz hastanelerimizi. Alt yapımızı yeniliyoruz. Teknolojilerimizi yeniliyoruz. Türkiye’de üretmenin yollarını üretiyoruz ve gayret ediyoruz.

EMPERYALİSTLERİN VE UŞAKLARININ OYUNLARINI BOZACAĞIZ

Türkiye ya millet iradesiyle geleceğe doğru yürüyecek ya da emperyalistlerin oynadıkları oyunu oynamaya başlayacak. Onun için bu seçim çok kritik ve önemli. Ana muhalefet partisi, 'Oy verin, gitsinler' diyor. Gittik diyelim, ne olacak memleketin hali? CHP çıksın, söylesinler, bunun cevabını versinler. AK Parti'nin olmadığı bir denklemde çözümünüz nedir? Çıkın söyleyin. Çözüm yok, kaos var. Bunların işi, siyaseti kaosa sürüklemektir. Diğer parti de 'Bizimle yürü Türkiye' diyor. Türkiye yürümüyor, koşuyor. Bir başkası da 'Bizler Meclis'e' diyor. Millet oy veriyorsa Meclis'e girersiniz. Meclis kimseye kapalı değil ama bir elde silah, bir elde zeytin dalıyla Meclis olmaz. Onun için üçüzler haline gelmiş olan bu zihniyete karşı gerekli duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum.

KALİTELİ BİR MUHALEFET YOK

İşin doğrusu, geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanmam şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımızdır. Bunun için hep söylediğim gibi, hizmet yarışını da, siyaset yarışını da hep kendi kendimizle yapmak zorunda kaldık. Kendi rekorlarımızı kırmak için çalıştık, kendi projelerimizin üzerine çıkmak için uğraştık, hamdolsun milletimize olan hizmet aşkımızla 16 yılda Cumhuriyet döneminin tamamında yapılanların 3 katı, 5 katı, 10 katı hizmetlere imza attık.