Etkinlik sonrasında soruları yanıtlayan Özkan,21 Mayıs’ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü kongresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özkan “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs’ta AK Partimizin Genel Başkanı olacak ve Türkiyeşaha kalkacak.” dedi.

Olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi yapılacağını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın genel başkan seçileceğini söyleyenÖzkan şunları kaydetti. "21 Mayıs'ta Partimizin olağanüstü kongresi olacak. Bu kongrede hem genel başkan, hem parti MKYK’mız hem de partinin tüm yönetim kademesinin seçiminin gerçekleştirilmesini öngörüyoruz.”


Referandumun ülkemize yansımalarına ve etkilerine de değinen MilletvekiliÖzkan, “Artık  eski Türkiye olmayacak. 16 Nisan’da yüce milletimiz, milli irademizin üzerindeki tüm kirli elleri, terörü, darbeyi sandığa gömdü. Artık yeni Türkiye, büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu sistemi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, hedeflerine yol açması, tüm sorunların çözülmesi ve daha güçlü bir Türkiye’de, huzur içerisinde, bir ve beraber olmamız için geliştirdik. Artık daha güçlü ve aydınlık bir gelecek bizleri bekliyor. 2019 yılında,bu sistem değişikliği ilk meyvelerini verecek. Aslında şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman gönül bağını koparmadığı, aşkı, tutkusu, sevdası olan partisine, yuvasına resmenüye oldu. İnşallah 21 Mayısta da yine o ilk günkü aşkla ve coşkuyla, o hizmet sevdasıyla, kurduğu büyük partinin başına tekrar genel başkan olarak seçilecek. İşte o zaman Türkiyeşaha kalkacak.” dedi.

Siyasetin yegâne amacının millete efendilik değil,hizmetkârlık olduğunu belirten Özkan, “AK Partinin siyaset anlayışında ve siyasetinin merkezinde tek bir temel unsur vardır. O da sadece ve sadece milletimizdir. Milletimizin her bir ferdi, Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Zaza’sı, Arap’ı, inananı, inanmayanı, bu ülkede yaşayan 80 Milyon insanın her birinin sorunu Partimizin sorunudur.” dedi.

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Bugün referandum sonuçlarını eleştirenler, %51’le alakalı meşruiyet tartışmasına girişenler, milletimizin %85’in üzerinde bir katılımla kendi iradesine nasıl sahip çıktığını görmezden geliyorlar. Türkiye’nin güçlenmesini ve büyümesini istemeyen batının ‘Hayır’a nasıl destek verdiğini gördük. Bir taraftan ekonomiyledarbe vurmaya çalıştılar, bir taraftan terörü desteklediler, ama bu millet16 Nisan’da şunu söyledi, “Bu millet kendi kararını kendisi verir, kendi göbek bağını kendisi keser. İşte böylesine önemli bir süreçte böyle önemli bir seçim sonucu elde etme noktasında çalışan, gayret gösteren, emek veren bütün kardeşlerime ve yüce milletimize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.